100%NL Magazine Nielson

Nielson

Nielson, de artiestennaam van Niels Littooij (28 december 1989), is bekend als Nederlandse singer-songwriter. Op de Herman Brood Academie in Utrecht heeft Nielson zich gespecialiseerd in rappen. Na het winnen van de voorrondes van de Kunstbende in 2008 stond hij in het voorprogramma van The Opposites. In 2009 werd hij gevraagd door Nickelodeon Nederland voor de zang- en dansformatie Zirkus Zirkus, maar dit programma stopte weer in 2011. Ook deed Nielson in 2012 mee met het talentenprogramma De beste singer-songwriter van Nederland. Ondanks dat hij het programma niet won, kreeg hij wel een hoop aandacht voor zijn hit Beauty and the Brains. Een jaar later kwamen zijn volgende succesvolle hits uit: Hoe met Miss Montreal, en Mannenharten; een duet met Bløf.

Het eerste album van Nielson, Zo van aah yeah, kwam uit in 2014 en was een groot succes. Zijn volgende single Sexy als ik dans, die ook in 2014 uit kwam, werd zelfs de nummer 1-hit in Vlaanderen. Twee jaar later verscheen zijn tweede album: Weet je wat het is en in 2018 verscheen zijn derde album Diamant. Beide albums waren populair en voor zijn album Diamant heeft Nielson zelfs een Edison gekregen in de categorie Nederlandstalig. Een tweede Edison kreeg hij voor zijn lied IJskoud. Nielson is in 2017 te zien als jurylid in It takes 2 en hij bereikte in het programma Wie is de mol? de finale.

Privé

Nielson en zijn vriendin Hanna Verduijn trouwden in 2016 na drie jaar samen te wonen. Hun relatie is later door een moeilijke periode gegaan en Hanna heeft deze toen verbroken. Nielson heeft het in deze tijd heel lastig gehad. Zo vertelde hij aan BuzzE dat hij heel diep was gegaan. Hoewel Nielson zijn privéleven graag privé houdt, is wel bekend dat het stel tegenwoordig samenwoont in Dordrecht.