100%NL Magazine Pets Place

9 tips om jouw huisdier éxtra te verwennen!

Is jouw lieve huisdier bijna jarig? Is het bijna dierendag? Of wil je jouw dier gewoon extra verwennen omdat hij zo’n schatje is? Wij geven je 9 tips om je beestje extra blij te maken!

1: Bouw een snacktaart

Bouw een taart vol met de favoriete hapjes van jouw dier! Het kan verstandig zijn om je taart in kleinere delen te geven. Je wilt natuurlijk niet dat je huisdier ziek wordt op een feestdag. Hondenrecept: gebruik een plateau als bodem. Deze kauwfrisbee is daar perfect voor! Met een worst of wat natvoer maak je een mooie basis. Decoreer de taart vervolgens rondom en bovenop met kleine snackjes!

Geen tijd om zelf iets te maken? Bekijk dan eens deze kant-en-klare hondencakes.

100%NL Magazine Pets Place

2: Dozenkasteel

Erg geschikt voor katten! Maak een kasteel van kartonnen dozen. Het liefst zo groot (en stabiel) mogelijk natuurlijk. Met een schaar of mesje maak je leuke raampjes en openingen. Zorg dat je de grootste en zwaarste dozen onderop gebruikt en bevestig de dozen aan elkaar met bijvoorbeeld sterke tape. Plaats wat gewicht onderop zodat het kasteel niet zomaar ten onder gaat!

Tip: Natuurlijk zijn de Pets Place verzenddozen perfect hiervoor! Deze zien er erg leuk uit en er zijn zelfs al knipranden gemarkeerd. Ben je iets minder creatief (of gewoon lui…)? Check dan de geweldige Poopycat speelhuizen!

100%NL Magazine Pets Place

3: Diner voor twee

Gezellig dineren doe je natuurlijk samen met je hond, kat, cavia, vogel of andere huisdier. Het kan allemaal! Voor honden en katten raden wij de heerlijke Pawsecco aan. Past bijvoorbeeld erg goed bij een lekker blikje tonijn.

100%NL Magazine pets Place

4: Leuk knaaghuisje

Konijnen, cavia’s, hamsters en andere knaagdieren zijn dol op nieuwe dingen ontdekken. Waarschijnlijk gaan jouw diertjes al snel op onderzoek uit in zo’n leuk knaaghuisje. Je kunt hiervoor karton gebruiken of wilgenhout! Deze stokjes van wilgenhout zijn bijzonder geschikt. Wedden dat jouw knagers graag hun tanden zetten in een knaaghuis! Perfect voor het slijten van de tanden!

Tip: gebruik natuurlijke materialen zoals sisal of hennepvezel touw om onderdelen te verbinden. Je dier gaat knagen dus zorg dat hij geen schadelijke materialen kan binnenkrijgen.

100%NL Magazine Pets Place

5: Fotoshoot!

Maak jij ook zoveel foto’s van je huisdier? Grote kans van wel! Maar neem eens de tijd om een echte fotoshoot te houden. Misschien maak je wel een aantal geweldige foto’s die het waard zijn om af te laten drukken voor in een fotolijstje of op canvas. Bekijk hier een aantal tips van een heuse huisdierfotograaf.

Tip: deel jouw huisdierfoto’s op Instagram! Plaats jij een foto van jouw huisdier, gebruik dan altijd @petsplacenl in het bijschrift of tag @petsplacenl direct in je foto. Je maakt dan kans om op de Inspiratiepagina van Pets Place te komen!

100%NL Magazine Pets Place

6: Groentetaartje

Konijnen en veel knaagdieren zoals cavia’s zijn gek op groenten! Wedden dat ze beginnen te watertanden van een lekker groentetaartje. Groenten zijn gezond en maken deel uit van het dagelijks menu van konijnen en verschillende knaagdieren.

Niet alle groenten zijn geschikt voor knagers. Benieuwd welke groenten je allemaal mag gebruiken voor je groentetaart? Bekijk dan hier een lijst met veilige groenten, fruit en kruiden.

100%NL Magazine Pets Place

7: Dagje eropuit

Wordt jouw hond ook helemaal blij van rennen op het strand, plonzen in een meer of een flink stuk te wandelen door het bos. Er zijn een hoop bijzondere plekken in Nederland die je misschien nog niet kent, zoals prachtige losloopgebieden of speciale hondenspeeltuinen! Dus ga eropuit en ontdek eens een nieuwe plek met jouw dier!

100%NL Magazine Pets Place

8: Agility parcours

Creëer een behendigheidsparcours in de tuin of op een grasveld! Gebruik bijvoorbeeld takken of pionnen voor slalommen of houd een stok losjes vast als horde. Bij Pets Place vind je ook agility artikelen voor honden zoals een tunnel, slalom en horde in de webshop.

Tip: konijnen en cavia’s vinden het ook heerlijk om lekker te rennen. Ze vinden het vaak geweldig om door tunnels te sjezen. Met wat creativiteit kun je ook voor deze huisdieren een geweldig parcours maken. Bekijk de onze tunnels.

100%NL Magazine Pets Place

9: Nestkastje maken

Vergeet de vogels in jouw tuin niet! Verwen ze door jouw tuin extra aantrekkelijk te maken met lekkere hapjes en een leuk nieuw nestkastje. Die jij zelf in elkaar hebt gezet!

Als je een nestkastje wilt maken heb je 3 opties:
1: Ben jij een echte klusser? Dan bouw je het huisje natuurlijk helemaal zelf. Ook het zaag- en schuurwerk doe je zelf! Bekijk hier het stappenplan.
2: Ben jij een creatieveling? Ga dan voor het Wildbird bouwpakket! Dit nestkastje is eenvoudig om te maken en kun je naar eigen invulling schilderen!
3: Ben jij een practicus? Dan koop je natuurlijk gewoon een nestkast in onze webshop!

100%NL Magazine Pets Place

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place | Foto Knaaghuisje: hamstergram_kiki | Foto Groentetaartje: Jessica Silvana