Uitjes & Reizen

WIN: Dagje uit in Alkmaar!

Dwalen langs monumenten, grachten, winkels, musea en terrassen… de gezellige sfeer en schoonheid van historisch Alkmaar lonkt! Wie neem jij mee? Maak nu kans op een dagje uit in Alkmaar. 

Alkmaar ligt op slechts 30 minuten van Amsterdam, ligt vlakbij de kust en staat bekend als dé kaasstad van Nederland (al eeuwenlang wordt van april tot en met september op de vrijdagochtend de wereldberoemde kaasmarkt gehouden). Maar die titel dekt eigenlijk maar een deel van de lading. Want deze geweldige, historische stad in Noord-Holland heeft zoveel meer te bieden.

Happen en struinen

Begin je dag met een ontbijtje bij ECHT op Markstraat 4. Houd je van goede koffie, dan moet je hier zeker zijn! Geen bewerkt of gemaksvoedsel, maar alles ECHT en gemaakt met liefde. De straten van ‘d’Oude Stad’ zijn populair bij de shopaholics. Je kunt er volop winkelen en struinen door oude straatjes en je vindt er het Stedelijk Museum, het Biermuseum, het Beatlesmuseum en natuurlijk het Kaasmuseum. En onderweg kom je talloze, uitnodigende terrasjes tegen. Sluit je dag in Alkmaar af met een stadswandeling of vaar mee op een rondvaartboot!

Winnen!

Wil jij Alkmaar eens beleven? Lees snel verder want je kunt maar liefst 6 x 2 toegangskaarten winnen! 

Hortus Alkmaar

In de botanische tuin van Hortus Alkmaar blijf je leren. De voormalige kruidentuin van VSM heeft ieder seizoen zijn eigenaardigheden. Er zijn talloze bomen, planten en struiken te bewonderen. Voor de kids is er een speciale kinderspeurtocht. Win 3 x 2 toegangskaarten voor de Hortus Alkmaar inclusief koffie en verse appeltaart! Om kans te maken, ga naar dagjeuitbovenamsterdam.nl 

Klim naar de Hemel

De Grote (Sint Laurens) Kerk in Alkmaar bestaat 500 jaar. Een letterlijk hoogtepunt is Klim naar de Hemel. Klim naar een balkon op 20 meter hoogte, dan dóór een raam in de kerk en aanschouw Het Laatste Oordeel, een schitterende gewelfschildering van Jacob van Oostsanen! Klim vervolgens naar het dak en geniet van het prachtige uitzicht. Win 3 x 2 toegangskaarten voor Klim naar de Hemel! Om kans te maken, ga naar dagjeuitbovenamsterdam.nl 

Om kans te maken, ga naar dagjeuitbovenamsterdam.nl en laat je gegevens achter! De winnaars worden op 31 augustus bekendgemaakt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam. 


Gewoon het leukste blad van Nederland