Uitjes & Reizen

Leuk voor de kids: ontmoet nijntje en speel nijntje stoelendans!

Van 4 tot en met 15 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het doel van de Kinderboekenweek is om zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken om te lezen. Het thema van dit jaar is ‘Gruwelijk Eng’! Door het hele land vinden er activiteiten plaats die te maken hebben met de Kinderboekenweek. Zo ook in Utrecht, de geboorteplaats van beroemd kinderboekenschrijver Dick Bruna!

Tijdens de Kinderboekenweek mag Nederlands meest beroemde konijn nijntje, van de hand van Dick Bruna, niet ontbreken. Daarom heten Identity Games en de Utrechtse Kinderboekwinkel nijntje op zaterdag 14 oktober van harte welkom in Utrecht. Nijntje staat klaar om met alle kinderen te knuffelen, op de foto te gaan en het startsein te geven voor de levensgrote nijntje stoelendans, waar kinderen deze ochtend aan mee kunnen doen.

De stoelendans is gebaseerd op het spel van identity games: Nijntje stoelendans. De kinderen krijgen een leuke dansopdracht en mogen gaan dansen op de muziek. Op de grond liggen danscirkels waar je met nijntje op danst tot de muziek stopt. De cirkel waar je op staat mag je omdraaien om te kijken wat er op het plaatje te zien is. Het spel kan worden gespeeld met kinderen vanaf 1 jaar tot en met 4 jaar. Voor elke leeftijd is een speltechniek.

Is jouw kind tussen de 1 en 4 jaar oud en wil hij of zij dolgraag met nijntje knuffelen of op de foto? Kom dan op 14 oktober samen naar de Utrechtse Kinderboekwinkel. Het adres van de Utrechtse Kinderboekhandel is: Ganzenmarkt 10, 3512 GD Utrecht. Het evenement zal plaatsvinden van 09:30 tot 11:30 en is geschikt voor kindjes van 1 tot en met 4 jaar. De kinderen zullen een onvergetelijke ochtend beleven met nijntje. 


Gewoon het leukste blad van Nederland