BN'ers

Kijktip! Vanavond start nieuw seizoen vtwonen zelf aan de slag

Vanaf vanavond is het gloednieuwe seizoen van vtwonen zelf aan de slag te zien bij SBS. De eerste aflevering is meteen een hele bijzondere. 

In de eerste aflevering gaat Viktor Brand langs bij Laura en Erwin in Almere. Het stel heeft geen makkelijke tijd achter de rug. Laura heeft eerder de diagnose leukemie gekregen en door de chemokuren is zij onvruchtbaar geworden. De grote kinderwens van Laura en Erwin was zo goed als uitgesloten. Na deze moeilijke periode kochten ze in 2008 hun huidige woning, met het idee dat ze er met zijn tweeën oud zouden worden. Maar wonder boven wonder wordt Laura dankzij eiceldonatie toch zwanger. Laura en Erwin wonen op dit moment samen met hun twee kinderen. Door de hectische tijd heeft het koppel nooit de kans gekregen om het huis efficiënt in te delen voor een gezin van vier. Daarnaast verschillen ze te veel van smaak en komen ze er samen niet uit. Stylist Kim van Rossenberg bekijkt het huis met een frisse blik en bedenkt een plan waarmee Laura en Erwin zelf aan de slag gaan.

In vtwonen zelf aan de slag begeleidt Viktor Brand samen met een team van creatieve do-it-yourself (DIY) stylisten van vtwonen stellen die niet goed weten waar te beginnen met het opknappen van hun huis. De koppels moeten een groot deel van deze klussen zélf uitvoeren. Samen met Viktor gaan de stellen naar KARWEI waar een DIY-stylist een plan bedenkt. Aan de hand van het plan van de stylist leggen de koppels nu zelf de basis en gaan ze aan de slag met verven, vloeren leggen en behangen zonder te weten wat het beoogde resultaat is. De stylist zorgt voor de definitieve look door de meubels en de accessoires aan de ruimte toe te voegen.

Het programma vtwonen zelf aan de slag is vanaf zondag 21 mei wekelijks te zien om 19:30.


Gewoon het leukste blad van Nederland