BN'ers

René Froger gaat afvallen!

René Froger is de overtollige kilo’s zat en is van plan de aankomende maanden af te gaan vallen. Hij gaat gezonder eten, meer bewegen en zal gebruik maken van de afslankproducten van XL-S Medical. René hoopt dat veel Nederlanders hem zullen volgen. Doe jij mee?

Je gaat de strijd aan tegen de kilo’s, vertel!
“Ik moet je heel eerlijk zeggen, we waren al een beetje begonnen met het uitzoeken van lekkere en gezonde gerechten. Kijken waar je wat kunt verbeteren. Het bewegen zit er al wat meer in, dus ik pak nu wat vaker de fiets. En het gaat goed!”

Je wilt de rest van Nederland meenemen in de strijd. Hoe ga je dit doen?
“Ja dat vind ik vreselijk leuk. Het lijkt mij erg leuk om een soort van olievlek te creëren, waarbij steeds meer mensen zich gaan aansluiten. Het is voor iedereen te doen. Je kan onderbouwen hoe je het doet, dingen die goed gaan en dingen die minder goed gaan. En dit kun je delen met anderen.”

Gaan we vlogs zien in de sportschool?
“Sowieso doe ik heel veel met foto’s, als update over hetgeen wat ik aan het doen ben. Ik probeer zoveel mogelijks tips over het gezond eten en meer bewegen te geven. Zo hoop ik ook dat ook van andere mensen terug te lezen, hoe zij het ervaren.”

Waarin kunnen de producten van XL-S jou steunen?
“In principe doe ik het precies op de manier zoals het is aangegeven door XL-S. 3x per dag de tabletten als een welkome ondersteuning. Nogmaals, afvallen gaat niet vanzelf, dus je moet er wel wat voor doen. Maar deze ondersteuning is wel heel goed en het heeft zich bewezen dat het tot 3x sneller gaat, dan zonder.”

Heb je een doel?
“Ik wil sowieso 10 kilo kwijt, maar mijn doel is eigenlijk om dit vast te houden. Mijn hele leven ben ik bezig met jojo-en. Ik heb ook met mijn vrouw (Natasja Froger, red.) afgesproken dat ik nu een veel gezondere levensstijl ga opbouwen. Mijn vrouw eet al heel gezond, ook voor de kids. Ik heb natuurlijk ook een beroep dat wel een beetje lastig is. Ik ga om 18u de deur uit, terwijl andere mensen thuiskomen. Af en toe kom ik ’s nachts om 2 uur thuis. Eten voordat je naar bed gaat is natuurlijk slecht, dus ik heb met behulp van diëtisten informatie ingewonnen wat ik op dat soort momenten het beste kan nemen.”

Vind je het lastig om te combineren met de Toppers?
“De voorbereidingen voor de Toppers spelen zich voornamelijk overdag af, dus dan gaat het ook wel goed. ’s Avonds is het lastiger. Ik heb nu een redelijk systeem uitgevonden met hele gezonde dingetjes. Je wilt toch goed je voeding binnen krijgen, want je moet goed gezond blijven eten. Heel veel mensen denken dat als je minder eet je heel veel afvalt, maar dat is helemaal niet waar. En wat vreselijk belangrijk is, is regelmaat.”

Is het lastig om jezelf zo bloot te geven?
“Aan de ene kant wel en aan de andere kant niet. Ik hoop dat ik met de XLS-Challenge mensen over de streep krijg. Ik heb zo iets van als het mij lukt, moet het jou lukken. Met name door kleine dingetjes in het leven te veranderen, zou het moeten kunnen. Volgens mij is 80 tot 85% in Nederland er wel klaar voor om af te vallen.”

En hoe reageert het gezin op deze moedige stap?
“Die zijn heel positief. Ik ben in principe de enige in huis die zou moeten afvallen. De kids sporten veel en zijn gezond en mijn vrouw Natasja ook. Ze steunen mij iedere dag en zijn heel erg met me bezig. Ze houden rekening met me als we ergens heen gaan. Vorige week was ik bij vrienden thuis op een verjaardag en in plaats van taart krijg ik allemaal lekkere hapjes met groenten enz.”

Dus we roepen iedereen op om mee te doen met de challenge!
“Ja het is zo leuk om de XLS-Challenge aan te gaan. Dat je het met zijn allen kan doen en dat je ook leest van iemand: ik ben daar de fout in gegaan. Hoe kan je dat verbeteren en dat je het met elkaar kan delen. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden en we met zijn allen naar een gezondere levensstijl toe gaan.”

 

Doe jij mee met René en ga je de strijd aan tegen de kilo's? Meld je aan en doe mee met de XLS-Challenge!


Gewoon het leukste blad van Nederland