100%NL Magazine Dries Roelvink
Zie ook:
Delen

Dries Roelvink over opname Dave: ‘Een zwak moment met grote gevolgen’

Vanmorgen werd bekend dat Dave Roelvink een terugval heeft gehad en opnieuw in een afkickkliniek in Zuid-Afrika zit. Zijn vader Dries vertelt er nu over.

Opname Dave

Een paar jaar geleden werd Dave Roelvink opgenomen in een afkickkliniek, om van zijn drank- en drugsverslaving af te komen. Het leek onwijs goed te gaan met Dave en hij is nog steeds hartstikke gelukkig met zijn vriendin, zoontje en nieuwe hobby’s, maar toch heeft hij een terugval gehad. Hij heeft zichzelf opnieuw laten opnemen in een kliniek in Zuid-Afrika.

Reactie Dries

Dries heeft gereageerd op Dave’s opname in de kliniek. In gesprek met De Telegraaf zegt hij het volgende: ‘Het was zijn eigen keuze snel maatregelen te nemen.’ Een maand geleden werd Dries gebeld door Dave. ‘Ik ben naar hem toegegaan en dan zit je daar, samen met je zoon op de bank. Ik heb Dave veel water laten drinken en op hem ingepraat om hem rustig te krijgen’, vertelt hij. Dries legt uit dat Dave een hartslag van 160 had. ‘Hij zat tegen een angstpsychose aan. Oververhit en zó onrustig.’

Het contact met het thuisfront is kort maar krachtig. Dries, Jazzlynn en Dean hebben eens in de paar dagen tien minuten de tijd om te bellen met Dave. ‘Hij mist zijn gezinnetje enorm en als hij hoort van opa met Dean in het zwembad, dan weet je: dat had hij zelf willen doen, maar weet je, dit is de enige manier om die verslaving te overwinnen en ermee te dealen. Hier moet Dave doorheen’, legt Dries uit.

Gevolgen

Dave zit nu zo’n drie weken in de kliniek en dat betekent dat hij op de helft van zijn traject zit. Dries legt uit dat hij daarna de nodige dingen met zijn zoon moet bespreken. Dit gaat over het werk en de woonplaats van Dave op het Leidseplein in Amsterdam. ‘Hij stond hartstikke stevig in zijn schoenen, niet één incident. Maar dan ineens is er dat zwakke moment, met zulke grote gevolgen.’ Wij hopen dat Dave hier sterker uit zal komen.

Bron en Beeld: Story en De Telegraaf.

Delen

Meer over Dries Roelvink

Een langgekoesterde droom komt uit voor Dries Roelvink
Een langgekoesterde droom komt uit voor Dries Roelvink
LEZEN: Dries Roelvink reageert op relatiebreuk
LEZEN: Dries Roelvink reageert op relatiebreuk
Lees alle artikelen over Dries Roelvink