100%NL Magazine Thijs Römer en Igone de Jongh
Zie ook:
Delen

Igone de Jongh doet boekje open: ‘Ik dacht écht dat we heel oud samen zouden worden’

Igone doet voor het eerst een boekje open over de afgelopen tijd. Zij vertelt alles over haar emoties destijds.

Igone de Jongh

Igone de Jongh is een Nederlandse balletdanseres. Zij is jaren met Thijs Römer samen geweest en in 2019 stapten het stel zelfs in het huwelijksbootje. Begin dit jaar maakten Thijs en Igone bekend te gaan scheiden van elkaar. Samen kreeg het stel geen kinderen, maar Igone kreeg uit een eerdere relatie wel een zoontje, Hugo en Thijs kreeg samen met Katja Schuurman een dochter, Sammie.

Boekje open

Igone doet nu voor het eerst een boekje open over de afgelopen periode, waarin zij het heel zwaar heeft gehad. In het winterboek van &C vertelt zij over onder andere de uitspraken in de rechtszaak. ‘Ik was op dat moment in het buitenland. Beetje bij beetje kwam alle informatie uit de rechtbank binnen. Het was heel moeilijk.’ Igone’s zorgen lagen op dat moment bij de kinderen en alle mensen eromheen. ‘Ik ging in overlevingsstand’, vertelt zij. 

Nog voordat de rechtszaak begon, kreeg Igone al informatie te horen, waaruit bleek dat haar relatie met Thijs niet zo sterk was als zij dacht. ‘De informatie die tot mij kwam ging ook over ontrouw. Maar na deze feiten gehoord te hebben voelde ik mijn lijf op slot gaan. Je denkt eerst nog lang: oh jezus nee, het zal toch niet? Het bleek helaas allemaal waar te zijn.’ Igone had al die tijd nog goede hoop op een mooi einde. ‘Ik heb te lang hoop gehad en gedacht: liefde overwint alles.’

Wereld ingestort

Nadat Igone alle waarheden hoorde, stortte haar wereld in. ‘Ik was supergelukkig met deze man. Ik dacht écht dat we heel oud samen zouden worden. Dus dit was een enorme klap in mijn gezicht.’ Als het alleen bij vreemdgaan was gebleven, had Igone Thijs misschien nog wel vergeven. ‘Maar wat betreft de rechtszaak en wat daar gebeurd is, dat ging over mijn grens. Dat staat zó ver van mij af.’

Na de rechtszaak heeft Igone het heel moeilijk gehad. ‘Ik heb ook wel echt dagen dat ik alleen maar onder mijn dekbed lag, hoor. Ik heb zo vaak gedacht: wanneer worden de dagen minder? Wanneer komt er rust?’ Igone moet dan ook absoluut nog niet aan een nieuwe liefde denken. ‘Alleen al de gedachte aan een relatie met iemand vind ik doodeng. En ik vraag mij af of ik ooit weer iemand ga vertrouwen en mij vrij kan voelen bij een ander’, legt zij uit.

Bron en Beeld: Winterboek van '&C'

Delen

Meer over Igone de Jongh

OOH LA LA: Igone de Jongh showt sixpack in bikini
OOH LA LA: Igone de Jongh showt sixpack in bikini
Hartsvriendinnen Katja Schuurman en Igone de Jongh vieren bijzondere dag samen
Hartsvriendinnen Katja Schuurman en Igone de Jongh vieren bijzondere dag samen
Lees alle artikelen over Igone de Jongh