100%NL Magazine Edsilia Rombley
Zie ook:
Delen

WOW! Zó verloor Edsilia Rombley bijna twintig kilo

Een paar jaar geleden besloot Edsilia Rombley (44) de strijd met de kilo's aan te gaan. Daarna is ze flink afgevallen. Aan Beau Monde vertelt ze hoe haar dat is gelukt.

Edsilia Rombley

Edsilia is bekend als zangeres en presentatrice. In 1998 doet Edsilia mee aan het Eurovisiesongfestival met het nummer ‘Hemel en Aarde’ waarmee ze als vierde eindigde. Vorig jaar was ze te zien als stralende presentatrice van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Ze deed het fantastisch samen met Jan, Chantal en Nikkie. Verder is Edsilia lid en zangeres van de gelegenheidsformatie Ladies of Soul. Momenteel is ze samen met Kees Tol te zien als presentatrice van het gezondheidsprogramma Over Gewicht.

Gelukkig getrouwd

Edsilia is alweer ruim 15 jaar getrouwd en al ruim 20 jaar samen met grote liefde Tjeerd Oosterhuis! Misschien klinkt de naam je bekend in de oren? Dat kan wel kloppen! Het is namelijk de broer van Trijntje Oosterhuis. Tjeerd heeft ook een carrière in de muziek achter de rug net als zijn vrouw Edsilia. Hij behoorde namelijk tot de band Total Touch samen met zijn zus Trijntje. 

Twee dochters

Samen heeft het stel twee kinderen: Imaani en Aisa-Lynn. Imaani is 11 jaar en Aisa-Lynn 8 jaar. Edsilia deelt niet vaak foto’s van haar dochters, maar onlangs plaatste ze een prachtige foto van haar meiden. ‘Trots op mijn meiden’, schrijft ze bij de foto.

20 kilo afgevallen

De altijd vrolijke en goedlachse zangeres en presentatrice is een paar jaar geleden bijna twintig kilo afgevallen. Hoe haar dat gelukt is, vertelt ze aan het blad Beau Monde.

‘Niet fit’

De zangeres vertelt dat haar gewicht haar hele leven al op en neer gaat. ‘Sommige mensen worden daar depri van, dat had ik niet. Maar ik dacht wel: ik voel me niet fit.’ Ze had het gevoel dat haar broeken tijdens haar optreden steeds strakker zaten. Edsilia stelde zich ten doel om tien kilo af te vallen en ging op dieet.

Het Alizonne-dieet

‘Het Alizonne-dieet heeft me daarbij geholpen: er wordt bloed geprikt om te kijken wat je tekort komt aan bijvoorbeeld vitamines en daarna krijg je constant begeleiding. Ik heb m’n eetpatroon daardoor blijvend weten te veranderen, wat in mijn geval inhoudt: veel eiwitten, weinig suikers en doordeweeks geen koolhydraten.’

Bewuster

Edsilia presenteert momenteel ook het gezondheidsprogramma Over Gewicht. Hierdoor komt ze nóg meer te weten over wat voeding doet met onze gezondheid. ‘Ik zeg niet dat je jezelf alles moet ontzeggen, maar het zou goed zijn als we wat bewuster omgaan met onze voeding: af en toe een mandarijntje in plaats van een koekje, een handje noten in plaats van chips.’

Net zoals veel mensen, had de pandemie ook de nodige invloed op haar gewicht. ‘Door corona ging ik minder op pad, bewoog ik weinig en had ik thuis meer behoefte aan gezelligheid en dus meer eten, haha. Ik ben inmiddels ook weer te zwaar.’

 

Het volledige interview met Edsilia Rombley is te lezen in de nieuwste editie van Beau monde die vanaf woensdag in de winkels ligt.

 

Bron: Beau Monde & RTL Boulevard | Beeld: Instagram Edsilia Rombley.

Delen

Meer over Edsilia Rombley

Edsilia Rombley deelt foto's van gezinsgeluk in Londen
Edsilia Rombley deelt foto’s van gezinsgeluk in Londen
ZIEN: Dit is het perfecte gezinnetje van Edsilia Rombley!
ZIEN: Dit is het perfecte gezinnetje van Edsilia Rombley!
Lees alle artikelen over Edsilia Rombley