100%NL Magazine slapen
Delen

TIPS! Zó overleef je een warme en klamme nacht!

Het is zomer in Nederland! En dat weten we ook, het momenteel namelijk bloedheet. Wij hebben paar tips voor je om de klamme nacht te overleven!

  1. Houd je hoofd koel!
    Nummer 1 bij het overleven van zo’n klamme nacht: houd het hoofd koel! Want des te drukker jij je maakt, des te warmer je het krijgt. Probeer op je ademhaling te letten en geef je over aan de warmte.
  2. Debked
    Met zulke hoge temperaturen is een dekbed haast niet meer nodig. Toch hebben veel mensen iets over zich heen nodig om in slaap te vallen. Trek daarom het dekbed uit je dekbedovertrek en slaap onder je dekbedhoes.
  3. Douchen
    Als je wilt afkoelen denken veel mensen automatisch aan een ijskoude douche. Hoe lekker dat ook is, dat helpt je niet bij het afkoelen! Neem daarom een warme douche. Het klinkt tegenstrijdig, maar het gaat je echt helpen. Door warm te douchen activeer je je thermoregulatiesysteem, dit is een organisme wat helpt om de juiste lichaamstemperatuur te bepalen. Ook zet je door warm te douchen je aders die net onder de huid liggen in werking, dit zal je helpen om af te koelen!
  4. Improvisatie airco
    Heb je geen airco? Geen probleem, je kan namelijk zelf een airco improviseren! Vries een aantal flessen in, plaats ze vervolgens in een bak en zet ze voor de ventilator. Hoppa: je eigen airco is gemaakt!
  5. Trek natte sokken aan!
    Het klinkt echt vies, maar het werkt echt! Trek tijdens het slapen natte sokken aan! Het werkt namelijk zo: het water uit je sokken verdampt en daardoor koelt het ook de huid. Hierdoor koelt je hele bloedsomloop af waardoor jij het vanzelf een stuk minder warm zult krijgen.

Beeld: iStock Bron: So chicken

Delen