100%NL Magazine HBA

Ontdek de Kop van Noord-Holland + WIN: een fantastisch verblijf voor 2 personen!

Ontdek de Kop van Noord-Holland. In dit authentieke stukje Nederland vind je prachtige, ongerepte natuur. Goed voor vele fiets-, wandel- en vaarroutes door oer-Hollands laagland, langs de kust, door de polder of historische dorpen. Ook als de zon even niet schijnt, in de Kop valt voor iedereen altijd van alles te ontdekken.

Huis van de Wadden

De authentieke B&B het Huis van de Wadden in Den Oever is gevestigd in een vroegere herberg. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. In de gemeenschappelijke ruimte kun je terecht voor het ontbijt. De gastvrouw geeft diverse workshops.

Garnalen vissen

Vaar mee door de visserijhaven van Den Oever en langs de spuisluizen van de Afsluitdijk. Onderweg bekijk je de vangst en kom je langs zeehonden die je vanaf geringe afstand goed kunt bekijken. Tijdens de terugvaart worden de grote garnalen aan boord gekookt.

Restaurant Bruisend

Het restaurant ligt direct achter de dijk aan de Waddenzee in Den Oever. Waar mogelijk komen de producten uit de buurt, zo komt de vis rechtstreeks vanaf de kotter. De vleesgerechten worden bereid op een lava grill BBQ voor een unieke en verfijnde grillsmaak.

Fietsen op Wieringen

Wieringen was vroeger een eiland. Nu nog zie je dat terug. Al fietsend kom je langs dijken, Middeleeuwse kerken, de Waddenzee, uitkijkpunten en door polders. Met een uitstekend fietsroutenetwerk en afstapmogelijkheden genoeg voor een welverdiende pauze.

Polderbos

Vroeger was de Wieringermeerpolder nog een groot meer, nu vind je er twee gevarieerde bossen. In het Robbenoordbos kun je heerlijk wandelen en fietsen, het aangrenzende Dijkgatbos is een halfopen bosgebied. Je komt hier heerlijk tot rust.

Botgat

In het duingebied Botgat bij Callantsoog lag nog niet lang geleden een schietbaan van Defensie. Dat is allemaal opgeruimd en mag weer natuur worden. Je kunt een mooie wandeling maken en de prachtige duinen bekijken vanuit de uitkijktoren.

Hortus Overzee

In de binnenstad van Den Helder vind je de geheime tuinen van Hortus Overzee. Verwonder je bij de kleurige collectie in- en uitheemse planten en geniet in de rustgevende Japanse tuin met stromend water en natuurstenen bruggetjes.

Kijk voor alle tips en locaties op ontdekdekop.nl!

WIN!

Maak kans op een geheel verzorgd verblijf voor 2 personen in de Kop van Noord-Holland.

Het arrangement bestaat uit:

  • Overnachting en ontbijt bij het Huis van de Wadden
  • Excursie garnalen vissen bij De Groot Recreatie en huurfietsen
  • Diner in Restaurant Bruisend in Den Oever

Ga naar ontdekdekop.nl en laat je gegevens achter. De actie loopt t/m 20 oktober 2020.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam