100%NL Magazine Achtbaan

WAT? Er komt een Tony’s Chocolonely pretpark, inclusief achtbaan!

De plannen waren al jaren in de maak, maar eindelijk heeft Tony Chocolonely een plek gevonden voor de aangekondigde chocoladefabriek met achtbaan! 500.000 bezoekers per jaar zullen hun weg moeten vinden naar een pakhuis in Zaandam!

Als het lukt om de plannen en vergunningen in orde te krijgen, komt het nieuwe hoofdkantoor van Tony’s Chocolonely naar Zaandam, maar ook pakhuizen, twee fabrieken, een restaurant en een heuse achtbaan zullen daar gebouwd worden! Het chocolade-pretpark zal open worden gesteld voor het publiek en wordt nu al het ‘Chocolate Circus’ genoemd. Het zal gerealiseerd worden bij het monumentale Pakhuis de Vrede.

Twee fabrieken

Er zullen twee chocoladefabrieken gebouwd worden waar ze het gehele productieproces van chocolade laten zien. In de eerste fabriek worden alle bonen omgezet tot een vloeibare choco-massa, en in de tweede fabriek wordt de vloeibare chocolade verwerkt tot de herkenbare repen. En daar ergens tussenin komt er een achtbaan! Spannend en smakelijk tegelijkertijd!

Tony’s krijgt hulp van de gemeente Zaanstad om het plan te realiseren. De komende zes maanden moet duidelijk worden of de komst van de fabriek definitief is.

Bron: AD.nl | Beeld: iStock