Uitjes & Reizen

Bloemenpracht op het water in Westland

Bij de zomer in Nederland horen bloemencorso's! Al twintig jaar vindt in het Westland tijdens de vakantie het Varend Corso plaats.

Op 4, 5 en 6 augustus worden de wateren rondom Delft, Westland, Maassluis, Midden-Delfland en Den Haag bevaren door 50 authentieke boten uit de regio. Al deze boten zijn versierd met de mooiste bloemen en planten, allemaal lokaal geteeld in de kassen van het Westland. Denk aan chrysanten, rozen en orchideeën. Ook zie je veel groente en fruit voorbij komen op de schepen, die bemand door allerlei muzikanten en acteurs een traject van 80 kilometer afleggen. 

Ruim een half miljoen mensen komen ieder jaar opdagen bij dit gratis evenement! Om het twintigjarige bestaan van het Varend Corso te vieren, heeft niemand minder dan Dennie Christian speciaal voor deze gelegenheid een nieuw lied uitgebracht met de titel: Bloemen geven kleur aan je leven. 

Dit jaar vaart voor de vijfde keer op rij het Kindercorso met de stoet mee. Tussen de vloot van het Corso kun je ook acht boten spotten die zijn gedecoreerd door kinderen van acht tot veertien jaar. Ook doet er dit jaar voor de eerste keer in de geschiedenis van het Varend Corso een tienerboot mee, met een crew van twaalf tot achttien jaar. Deze extra speciale editie van dit Westlandse bloemenfestijn mag je niet missen!

Alle informatie over het evenement is te zien op www.varendcorso.nl

 


Gewoon het leukste blad van Nederland