Uitjes & Reizen

Nog één keer een dagje uit in de zomer

Ben je eind augustus terug van vakantie, maar wil je nóg meer uit je zomer halen? Dan hebben we speciaal voor jou deze drie tips voor een leuk en origineel dagje uit aan het einde van de zomervakantie, voor het hele gezin.

 

Brabantsedag Optocht in Heeze

Dit bijzondere jaarlijkse festival viert dit jaar zijn zestigjarig jubileum, met op zondag 27 augustus dit evenement als afsluiting In het Brabantse dorp Heeze vindt elk jaar een indrukwekkende parade plaats van maar liefst zestien prachtig gedecoreerde praalwagens, vergezeld door zo'n 2000 acteurs, die elk een belangrijke gebeurtenis in de Brabantse geschiedenis uitbeelden. Naast de praalwagens kun je ook de hele dag genieten van straattheater, cabaret en muziek. Wil je een keer iets bijzonders meemaken op je dagje uit? Dan is dit historische volksfeest in het hart van Brabant echt iets voor jou. 

 

                                                                                       Fotograaf: Britt Elchorn

Mardi Gras in Slagharen

Om dit beroemde carnavalsfeest mee te maken, hoef je niet langer naar New Orleans te vliegen, want ook in Attractiepark Slagharen kun je dit jaar Mardi Gras vieren, en wel van 22 juli tot 27 augustus. Mocht je dus nog een dagje uit willen plannen aan het einde van de vakantie, dit is je kans! Tijdens Mardi Gras is het park overspoeld met felle kleuren, veren en carnavalsmaskers en zijn de Zuid-Amerikaanse klanken overal te horen. Ook gaat er een indrukwekkende parade door het park met een stoet acrobaten en dansers van over de hele wereld, waarbij je je zelf ook aan een dansje kunt wagen!

 

 

De Parade

Ieder jaar in de zomervakantie reist het rondtrekkende theaterfestival De Parade af naar het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. Dit jaar kun je van 11 t/m 27 augustus genieten van het leukste theater, de mooiste livemuziek en heel veel bijzonder en lekker eten, allemaal aangeboden in kleine circustentjes. Ook voor kinderen is er van alles te doen op De Parade, zo kun je hier kunstwerken leren maken van graffiti of leren timmeren, dansen op de silent disco, poffertjes bakken en nog veel meer. Ga naar de Parade en laat je verassen!

 

Fotograaf: Erik van 't Hof


Gewoon het leukste blad van Nederland