100pmagazine_olcay

Olcay Gulsen laat emoties los: ‘Ongelukkiger dan ooit’

In een openhartig gesprek vertelt Olcay over een heftige periode in haar leven. 'Ik ben heel diep gegaan.'

Olcay Gulsen

Olcay Gulsen is een voormalig modeontwerpster, ondernemer en presentatrice. Olcay nam in 2009 het modemerk SuperTrash over. In 2010 was het kledingmerk zelfs in 24 landen te koop. In 2018 ging het bedrijf helaas failliet.

Olcay heeft de laatste jaren ook verschillende tv-klussen aangenomen. Zo was ze te zien in het Beter laat dan nooit, Boxing Stars en was ze sinds 2014 regelmatig te zien aan de desk van RTL Boulevard als deskundige. In 2020 was Olcay te zien in haar eigen docuserie Olcay & Huiselijke geweld. Een paar maanden geleden was zij samen met Ruud de Wild te zien in hun eigen documentaire Ruud & Olcay. Ruud en Olcay maakten kort daarna bekend uit elkaar te zijn.

Ongelukkig

Olcay kampte enkele jaren geleden met een burn-out en het was lastig om daaruit te komen. Zij besefte destijds pas hoe ongelukkig zij was. In het NPO 2-programma Sterren op het Doek vertelt Olcay over deze periode. ‘Ik besefte: ik heb dit allemaal en ik ben ongelukkiger dan ooit.’ Zij heeft het hier over alle duren spullen die zij destijds kocht. De jeugd van Olcay was alles behalve makkelijk en hoe het hoort, want haar vader is schizofreen en er was sprake van huiselijk geweld. ‘Ik ben misschien wel ongelukkiger dan dat meisje dat niets te eten had’, zegt zij daarover.

Balans

Tijdens haar burn-out begon Olcay met het opmaken van de balans en zij begon te kijken naar wat zij allemaal had. ‘Ik ben heel diep gegaan voordat ik bij dat punt kwam’, vertelt Olcay. Zij heeft altijd last gehad van ‘onverzadigbaarheid en ‘ontevredenheid’. Niet alleen als persoon zelf, maar ook als ondernemer. ‘Ik denk als ik eerder hulp had gezocht, dat ik er eerder uit was gekomen.’ Wat een heftig gesprek zeg. Gelukkig gaat het momenteel goed met Olcay…

Bron en Beeld: NPO 2-programma Sterren op het Doek