100%NL Magazine Patty Brard
Zie ook:
Delen

Patty Brard onthult: ‘Misschien was ik er wel niet meer geweest’

Het gaat momenteel beter dan ooit met Patty, maar in een interview vertelt zij over haar heftige verleden en de gezonde levensstijl van nu.

Patty Brard

Patty kennen we allemaal wel als goedlachse en supergezellige tv-persoonlijkheid. Maar jullie wisten waarschijnlijk niet dat Patty helemaal geen Patty heet. De echte naam van Patty is namelijk Petula Louise Brard. Die zag je waarschijnlijk niet aankomen! Ze vond de naam Petula vreselijk en heeft er later Patty van gemaakt. De ouders van Patty hebben haar vernoemd naar de Engelse zangeres Petula Clark.

Drastisch veranderen

Over een paar maanden wordt Patty 70 jaar oud en daar is zij heel dankbaar voor. Het had namelijk heel anders kunnen aflopen, als Patty haar leven niet drastisch had omgegooid. In 2018 onderging Patty een gastric bypass-operatie. Deze ingreep was heftig, maar hoognodig. in Aran on Tour vertelt Patty er openhartig over. ‘In mijn geval wilde ik het ook, omdat ik een slokdarmhernia had. Ik had altijd dat zuur.’ Ook is de presentatrice gestopt met het drinken van alcohol. ‘Ik denk: je doet iets met je leven wat best wel ingrijpend is, dan moet je er zelf ook iets voor overhebben.’

Doordat Patty de operatie heeft ondergaan en doordat zij is gestopt met drinken, staat zij letterlijk en figuurlijk nog overeind. ‘Misschien was ik er wel niet meer geweest. Ik was redelijk ongezond, hè?! Ik was prediabeet. Dus bijna suikerziekte. Mijn broertje is overleden aan de gevolgen van diabetes. Ik woog op een gegeven moment 97 kilo. Toen dacht ik echt: als ik de 100 aantik, pak ik een touw. Ik kreeg het er gewoon niet af.’ Nu ziet Patty er al jaren goed en gezond uit en daar is zij heel blij mee. De presentatrice mag trots zijn op zichzelf.

Bron en Beeld: Aran on Tour

Delen

Meer over Patty Brard

Patty Brard legt dieetgeheim op tafel: 'Niet echt sensationeel'
Patty Brard legt dieetgeheim op tafel: ‘Niet echt sensationeel’
Patty Brard maakt tongen los met nieuwe look: 'Tina Turner is back'
Patty Brard maakt tongen los met nieuwe look: ‘Tina Turner is back’
Lees alle artikelen over Patty Brard