Eten & Drinken

Crêpes met pecancaramelsaus

Nagerecht voor 6 personen

Wat heb je nodig?
* 75 g bloem
* zout
* 1 ei
* 150-200 ml volle melk
* olijfolie
* 150 g suiker
* 100 ml slagroom
* 1 klontje boter
* 75 g pecannoten 

En nu?
Zeef de bloem in een kom. Voeg zout toe en roer onder toevoeging van ei en melk een glad beslag. Bak hiervan in olie in een middelgrote koekenpan 6 dunne crêpes. Bak ze ca. 1 minuut aan één kant, laat de pannenkoek dan op een deksel glijden en keer boven de pan. Bak ook de andere kant ca. 30 seconden tot 1 minuut. Maak intussen de saus door de suiker in een steelpan te smelten. Roer als de suiker vloeibaar is en begint te kleuren de room erdoor en laat ca. 1 minuut koken. Neem de pan van het fornuis en roer de boter en pecannoten erdoor. Vouw de gebakken crêpes in vieren, schik ze op de borden en lepel de saus over de crêpes. Serveer met blaadjes munt.

Kijk hier voor meer lekkere recepten!


Gewoon het leukste blad van Nederland