Eten & Drinken

Dé Oranje Koning onder de groenten

Ons land, het koningshuis, de voetbal mannen, handbal dames, alle andere olympische sporters én de oranje paprika. De zoetste, mooiste, lekkerste en gezondste van allemaal. Maar waarom zouden we gaan voor oranje in plaats van geel, rood of groen?

  • Met een halve oranje paprika heb je al je dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen. Hij bevat namelijk bijna drie keer zo veel vitamine C als kleurgenoot de sinaasappel!
  • Je laat zo zien dat we onze Olympische kanjers tijdens de Spelen in Rio van harte steunen!
  • Vergeet de wortel. Ook de oranje paprika is echt goed voor je ogen. Hij zit vol ze-axanthine (jaja), een belangrijke stof in het voorkomen van oogziekten.
  • Gewoon omdat Oranje onze kleur en een puur Hollands product is.
  • Doordat de oranje paprika veel vitamine A bevat, draagt hij bij aan een perzikhuidje.
  • De oranje paprika is de zoetste van de vier kleuren. Daarom kun je hem heerlijk tussendoor eten, puur, rauw en zonder enige bereiding. Vinden de kindjes ook lekker!
  • Nederlandse oranje paprikatelers hebben passie voor hun product en willen het zo lekker en mooi mogelijk afleveren. Daarom worden ze zo biologisch mogelijk in kassen geteeld.
  • Hij is veelzijdig. Heerlijk door de salade, zalig door de pastasaus, waanzinnig in de wok en een frisse vitamineshot als soepje.
  • De oranje paprika bevat veel calcium, wat goed is voor sterke botten en tanden.
  • Oranje doet bij inname veel goed voor je gezondheid, maar toegegeven: als kleur van kleding staat het zelden goed ;-)

Gewoon het leukste blad van Nederland