Eten & Drinken

Heerlijke carpaccio hapjes

Een eenvoudig te bereiden recept dat heerlijk is voor bij verjaardagen, borrels of kerst! 

Wat heb je nodig voor 12 stuks?

- 12 plakjes dungesneden carpaccio 
- 75 gram sla (bijvoorbeeld veldsla)
- pijnboompitten 
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas 
- truffelmayonaise 

De bereiding

Rooster de pijnboompitten op matig vuur zonder boter of olie. Het is de bedoeling dat ze een kleurtje krijgen, maar let erop dat ze niet aanbranden. Als je even niet op let, kan dit snel gaan! 

Leg de carpaccio plakjes naast elkaar neer. Vervolgens doe je een halve eetlepel truffelmayonaise in het midden van het plakje. Leg vervolgens een paar blaadjes sla erop en strooi er wat Parmezaanse kaas en pijnboompitjes overheen. Strooi er maar een paar pijnboompitjes overheen, want deze smaak kan snel heersend worden en dat is niet de bedoeling. Daarna vouw je het plakje dicht en leg je er een blaadje basilicum op om het af te maken! 


Gewoon het leukste blad van Nederland