Eten & Drinken

Recept: Zomerse Mango Sangria

In de Spaanse steden zie je het op elke hoek van de straat, uithangborden bij terrasjes, grote kannen op de tafels; het lijkt wel of iedereen het drinkt. Wij hebben het natuurlijk over de populaire drank Sangria. Deze Spaanse/Portugese drank wordt gemaakt op basis van rode of witte wijn en wordt vervolgens op smaak gebracht met fruit. Er bestaan veel verschillende Sangria recepten, maar nu vonden wij er één met mango. Heerlijk om thuis te maken en op een zomerse middag of avond van te genieten. 

Het beste kun je de Sangria een paar uur van tevoren maken, zodat de fruitsmaken goed in de drank kunnen trekken. Bij dit recept wordt aangeraden minstens 6 uur (of het liefst een nacht) in de koelkast te bewaren voordat je het gaat drinken. 

Ingrediënten voor 8 glazen:

  • 1 mango in stukken 
  • 1 sinaasappel gesneden
  • 1 citroen gesneden
  • 1 limoen gesneden
  • 750 ml Rioja of Cabernet Sauvignon
  •  1 liter citroenlimonade 
  • 1 shot Bacardi
  • 1 shot Cointreau sinaasappellikeur of Grand Marnier 
  • kristalsuiker naar smaak

Hoe maak je het?

Doe de gesneden stukken fruit in een grote kan en schenk de limonade en rode wijn erbij. Roer dit goed door.

Proef de Sangria. Het zou nu zoet en wat zuur moeten smaken; het wordt zoeter als de fruitsap door de wijn mengt. Als je de Sangria zoeter wilt kun je later een theelepeltje suiker toevoegen (maximaal 3) totdat je het zoet genoeg vindt. 

Laat de Sangria minstens 6 uur in de koelkast staan (het liefst een nacht). 

Serveer de Mango Sangria in een mooie karaf en schenk deze in mooie grote glazen, naar wens met een schijf sinaasappel. En nu genieten!

Recept and photo credits: Sangria Recipes by Lisa Shea and Homemadehooplah.


Gewoon het leukste blad van Nederland