Eten & Drinken

Recept: zomerse tulband met Limoncello

Een tulband + banketbakkersroom + Limoncello = hemels! Vooral met de zomer in aantocht is dit recept ideaal om een keer te maken. 

Benodigdheden: 

  • mix voor Biscuit Deluxe (bijvoorbeeld van FunCakes
  • mix voor banketbakkersroom (bijvoorbeeld van FunCakes)
  • suikerbakkerspoeder (bijvoorbeeld van Funcakes)
  • 125 gram gesmolten boter
  • 225 gram ei (4,5 ei)
  • 200 ml water 
  • 100 ml Limoncello
  • vers geel fruit, zoals mango, ananas, druif, nectarine

Keukenspullen: tulband bakvorm

Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C). Maak 250 gram Mix voor Biscuit Deluxe zoals aangegeven op de verpakking (je kunt dit recept eventueel ook maken met jouw eigen recept voor moscovische tulband). Vul de ingevette bakvorm met het beslag en bak voor ongeveer 25 minuten. Laat daarna afkoelen op een taartrooster. Maak 100 gram Mix voor banketbakkersroom aan met 200 ml water en 50 ml Limoncello en doe dit in een spuitzak.

Snijd de tulband doormidden en spuit de banketbakkersroom op de onderste laag. Verdeel het fijngesneden fruit over de crème en zet de bovenkant er terug op. Doe 150 gram suikerbakkerspoeder in een schaaltje en voeg net zoveel Limoncello toe tot je een dik papje krijgt. Laat dit over de bovenkant van de tulband drippen en leg er wat vers fruit bovenop. Wil je geen Limoncello gebruiken dan gebruik je voor de banketbakkersroom 250 ml water en
maak je het glazuur met water.

Voor bakspullen en de producten van Funcakes kijk je op de website van Deleukstetaartenshop.


Gewoon het leukste blad van Nederland