Eten & Drinken

Strawberry cheesecake

Een zoete zaligheid om een diner mee af te sluiten of om iemand gewoon lekker te verwennen: Strawberry cheesecake! Wat heb je nodig?

Bodem

  • 200 g roomboterkoekjes
  • 80 g boter


Vulling

  • 1 vanillestokje
  • 900 g verse roomkaas
  • 250 g suiker
  • 115 g zure room
  • 5  eieren
  • 30 g bloem


Garnering

  • 250 g aardbeienjam
  • 1 bakje aardbeien
  • springvorm van 24 cm doorsnede


En nu?
Verwarm de oven voor op 130 ºC. Smelt de boter. Verkruimel voor het deeg de koekjes en meng met de gesmolten boter. Vet de taartvorm in met een beetje boter en druk de koekkruimels er stevig in. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng voor de vulling alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. Schep de vulling op de kruimelbodem. Bak de cake in circa 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen na het bakken. Haal de taart uit zijn vorm en verwarm de aardbeienjam. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de aardbeien met de aardbeienjam en bestrijk de taart ermee.

Smullen maar! Kijk hier voor nog meer lekkere recepten.


Gewoon het leukste blad van Nederland