100%NL Magazine vega
Delen

De Week Zonder Vlees: van deze vegetarische gerechten worden ook vleeseters blij!

Een week lang geen vlees eten. Denk jij dat je het kan? Voor de echte vleeseters is het misschien een hele uitdaging, maar een week lang geen vlees eten heeft veel voordelen voor je gezondheid en het milieu. Misschien toch de moeite waard om het een keer te proberen. Maar wat ga je eten de hele week? Wij hebben wel een idee!

Aziatisch eten zonder vlees kan bijvoorbeeld heel lekker en veelzijdig zijn. Met de smaakmakers van Go-Tan ga je dat stukje vlees niet eens missen! Go-Tan kennen we natuurlijk van de heerlijke sauzen, smaakmakers, snacks en bijgerechten. Maar wisten jullie ook dat Go-Tan heerlijk recepten deelt op de website? Wij zetten de lekkerste even op een rijtje, die jij als vleeseter ook gewoon overheerlijk gaat vinden!

Pokébowl met zalm (15 minuten)

Voor een Pokébowl hoef je tegenwoordig niet meer naar de andere kant van de wereld te reizen, je kunt het thuis namelijk ook heel gemakkelijk zelf maken! Het fijne aan een pokébowl is dat je zelf kunt kiezen wat je erin doet. Heb je liever komkommer en avocado, of ben je toch meer een liefhebber van tomaat en ui. Of gewoon allemaal! Geef extra smaak aan je pokébowl met Go-Tan sojasaus en… smullen maar! Het recept vind je hier.

Springrolls met garnalen (30 minuten)

Niets lekkerder dan eigengemaakte springrolls! Heerlijk als hapje of gecombineerd met rijst en groenten. De springrolls zitten boordevol groenten en de dipsausjes kun je ook heel gemakkelijk zelf maken. Het duurt iets langer, maar dat is het 100% waard! Het recept vind je hier.

Tom Ka Kai soep ( 30 minuten)

Tom Ka Kai soep is niet zomaar een soep, het is het favoriete gerecht van Bas Smit! De soep zit boordevol groenten en is bovendien vegetarisch. Het is een echte Aziatische basissoep en heel makkelijk om te maken. Als de Week Zonder Vlees voorbij is, kun je er ook kip aan toevoegen. Oorspronkelijk zit er namelijk kip in, maar zonder kip is de soep ook héél lekker. Het recept vind je hier.

De recepten van Go-Tan

Benieuwd naar meer recepten van Go-Tan? Op de website vind je Go-Tan’s favoriete Aziatische recepten: van snelle gerechten tot aan authentieke familierecepten. Han Go is de Creatief Directeur van Go-Tan en kookt gezellig met je mee op het eigen YouTube kanaal van Go-Tan. Laat je inspireren door Han!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Go-Tan.

Delen