Maak de mooiste bloemenfoto en win een weekendje weg bij Droomparken!

Maak de mooiste bloemenfoto en win een weekendje weg bij Droomparken!

Holland boven Amsterdam is de afgelopen weken veranderd in één grote bloemenzee. Daarom delen we met jou de beste tips om een prachtige bloemenfoto te maken! Je maakt met jouw tulpenfoto ook nog eens kans op een weekendje weg bij Droomparken.

In het voorjaar verandert een groot deel van Holland boven Amsterdam in één grote bloemenzee. Hoe hoger je komt in Holland boven Amsterdam, hoe imposanter. Speciaal daarom zetten wij voor jou de beste tips voor de mooiste tulpenfoto’s op een rijtje! Zodat je de mooiste tulpenfoto’s kunt maken met je smartphone!

Tip 1: perfecte timing

Maak tijd om een mooi tulpenveld te fotograferen. Ga bijvoorbeeld een keer bij zonsopkomst of zonsondergang foto’s maken. Fotograferen rond deze tijdstippen noemen ze ook wel het ‘Golden Hour’. Als het temperatuurverschil tussen dag en nacht groot is, dan is er in de ochtend kans op mist. Als er op deze ochtenden een opkomend zonnetje is, dan worden je tulpenfoto’s echt magisch en sprookjesachtig!

Tip 2: compositie

Wanneer je tulpenvelden gaat fotograferen is het mooi om de ‘Regel van Derden’ te onthouden. Dit kan helpen om een mooiere foto te maken. Zorg ervoor dat je, voordat je een foto neemt, je ‘raster’ aan staat. Dit zorgt voor 9 gelijke vlakken met 2 horizontale en 2 verticale lijnen. Het kan mooi zijn om op tweederde van de foto tulpen te laten zien en op éénderde van de foto de rest. Zet vervolgens een molen of boom op één van de kruispunten en je hebt theoretisch gezien een topfoto.

Tip 3: DOP

DOF is een afkorting van ‘Depth of Field’ oftewel scherpte/diepte. Hier wordt mee bedoeld dat het onderwerp (de tulp) scherp is, en de rest wazig. Dit creëert een gaaf effect en is een leuke manier om tulpen te fotograferen. Tegenwoordig heb je op veel smartphones de zogenaamde ‘portret functie’ en die zorgt voor dit effect. Erg leuk om hiermee te experimenteren!

Tip 4: Neem de tijd en geniet!

Vaak ben je tussen de tulpenvelden zo bezig met het proberen te schieten van een perfect plaatje, dat je wel eens vergeet te genieten van al dat moois! Probeer de tijd te nemen om alles in je op te nemen en te bedenken hoe uniek de velden zijn. Sommige tulpensoorten ruiken bijvoorbeeld erg lekker. Probeer het maar eens!

Tip 5: Wees respectvol

Het lijkt vanzelfsprekend, maar helaas gaan mensen erg ver om het ‘perfecte’ plaatje te schieten. Daardoor wil er nog wel eens wat platgetrapt worden. Voor de bloembollenkwekers zijn deze prachtige bloemen echter hun broodwinning. Als je dan lekker in een veld aan het fotograferen bent, loop dan altijd voorzichtig in de geulen tussen de tulpen in. Zo blijft iedereen blij!

Maak kans op een weekendje weg met jouw mooiste tulpenfoto!

Wil je met al deze tips aan de slag gaan? Deel dan jouw mooiste tulpenfoto met de hashtag #deeljouwtulp en maak je kans op een weekendje weg en andere mooie prijzen! Je leest er alles over op Holland Boven Amsterdam.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam