100%NL Magazine Holland Boven Amsterdam

Deze speciale Sinterklaasactiviteiten worden deze weken georganiseerd!

Aanstaande zaterdag is de landelijke intocht van Sinterklaas in Zaandam. Naast de landelijke intocht zijn er natuurlijk ook altijd de lokale intochten. Wil je weten wanneer in jouw regio Sinterklaas aankomt en wat voor leuke dingen er allemaal te doen zijn? We hebben de intochten en activiteiten in Holland boven Amsterdam voor je op een rijtje gezet!

Zaterdag 17 november

Enkhuizen – Om 13.30 uur vaart Sint met zijn schip de haven binnen. De optocht door de stad eindigt bij het stadhuis.
Anna Paulowna/Breezand – Sint en zijn pieten zijn van 9.30-12 uur in Anna Paulowna en van 13.45-15 uur in Breezand.
Alkmaar – Rond 13.30 uur meert het schip uit Spanje aan op het Waagplein. Daarna maakt Sinterklaas een ronde door de binnenstad.
Den Helder – Sinterklaas zet om 11.15 uur voet aan wal bij Willemsoord. Om 12.30 uur vertrekt de stoet naar de binnenstad en eindigt bij het Sinterklaashuis.
Wieringen – Om 10 uur komt Sint aan in de haven in Den Oever, om 14.45 uur is de aankomst in Hippolytushoef en om 16.15 uur in Westerland.
Medemblik – De Pakjesboot stoomt om 17 uur de haven van Medemblik binnen. Hierna gaat de stoet via het centrum naar Kasteel Radboud waar een Sinterklaasfeest is.
Hoorn – Rond 11.30 uur varen Sint en zijn pieten de haven binnen. Ze maken daarna een rondgang door de stad.

Zaterdag 24 november

Julianadorp – Verwelkom Sinterklaas om 10.45 uur in de muziektent.
Schagen – Om 14 uur komt de Sint aan in de recreatiehaven. Hierna vertrekt hij naar het centrum van Schagen.

Sinterklaasactiviteiten

Naast de intochten zijn er ook speciale Sinterklaasactiviteiten. Ontmoet de Sint in het Sinterklaashuis, vaar mee op de Pakjesboot of train mee met de Pieten. Zoveel te doen!

Sinterklaashuis Den Helder
Op 17 november opent Sinterklaas het Sinterklaashuis. Tot en met 2 december kunnen kinderen hun tekening afgeven voor Sinterklaas, zodat hij die mee kan nemen naar Spanje.

Pakhuis van Sinterklaas
Museum BroekerVeiling wordt omgetoverd tot Pakhuis van Sinterklaas waar de Pieten in het trainingscentrum hun conditie op peil houden. Kinderen mogen de Pieten helpen met allerlei klusjes en meetrainen.

Stoomtram naar de Pakjesboot
Reis met de Museumstoomtram van Hoorn naar Medemblik naar de Pakjesboot voor een onvergetelijk Sinterklaasfeest. Inclusief een stukje varen met de Pakjesboot.

Sinterklaas in Kasteel Radboud
Ontmoet Sinterklaas in Kasteel Radboud in Medemblik en doe de grote Sinterklaasspeurtocht met allerlei spelletjes.

Pietendorp
Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen wordt omgetoverd tot Pietendorp. De leukste, gezelligste en avontuurlijkste Pietenactiviteiten zijn weer te doen, zoals de pietenrace, de pietentraining en de stoombootjescarrousel.

Sinterklaasshow
Inmiddels een traditie in de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn: de Pietenkelder en het Pietenparcours. Hoe klim en glijd je als een echte Piet? Op 18 en 25 november is de grote Sinterklaasshow.

Kijk voor alle data en tijden op hollandbovenamsterdam.com 

100%NL Magazine Holland Boven Amsterdam