Na jaren van passen en meten en testen is het dan eindelijk af. De vegetarische rookworst. Het is gemaakt van onder andere een mix van plantaardige oliën, erwteneiwitten en geheime rookworstkruiden. De nieuwe rookworst is de start van een gehele vleesloze productlijn. Volgend jaar volgen vegetarische knakworsten, pasteien en stoofpotjes.
Steeds minder vlees
Er is vier jaar gewerkt aan het product. Het bleek nogal moeilijk om de sappigheid van echt vlees na te bootsen. Maar waarom een vegetarisch en vleesloze rookworst, wanneer dat typerend een vleesproduct is? Unox speelt in op vegetarische trends en een wereld dat steeds minder kiest voor vlees. Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders drie dagen of meer geen vlees eet. Unox zelf kwam ook tot de conclusie dat bijna negen op de tien consumenten van plan zijn om minder vlees te eten.
Net als de normale rookworst, zal de vegetarische worst een unieke Unox U-vorm krijgen.