HANDIG: Met dit trucje is jouw keiharde avocado binnen 10 minuten rijp

HANDIG: Met dit trucje is jouw keiharde avocado binnen 10 minuten rijp

Je kent het wel; je bent van plan om als lunch avocado te eten, hebt er al de hele ochtend zin in, maar dan... is 'ie niet rijp. Maar met dit handige trucje is 'ie dat wel binnen 10 minuten!

Accepteer marketing cookies om deze content te zien.

Hoe je het doet? Nou, als volgt:

  1. Verwarm je oven voor op 100 graden.
  2. Wikkel je avocado (met schil) in aluminumfolie.
  3. Leg je ingewikkelde avocado op een bakplaat in de oven en bak hem 10 minuten.
  4. Check of hij rijp is. Zo niet: leg hem terug in de oven en bak hem nogmaals 10 minuten.
  5. Leg je rijpe avocado in de koelkast om hem te laten afkoelen.

Wij hebben het zelf nog niet getest, maar het blijkt écht te werken! Er zit ook een verklaring achter. Avocado’s produceren ethyleengas. Dit wordt normaalgesproken geleidelijk aan vrijgelaten en zorgt ervoor dat de avocado rijp wordt. Wanneer je je avocado bakt in het aluminiumfolie wordt de avocado omringt door het gas, waardoor het proces een stuk sneller gaat. Handig en wij gaan het zeker uitproberen.

Bron: PureWow