100%NL Magazine hond uitlaten

Hier moet je áltijd aan denken als je je hond uitlaat in het donker!

Nu de dagen weer korter worden en het buiten langer donker is dan licht, betekent dat ook dat we onze trouwe viervoeter vaak in het donker moeten uitlaten. Hoewel jouw hond waarschijnlijk beter in het donker kan zien dan jij, is het toch belangrijk om op te vallen tijdens je wandeling. Veiligheid staat namelijk voorop! Wij zetten even alle tips op een rijtje voor een veilige wandeling met je huisdier.

Zorg dat jij én je hond opvallen in het donker

Vooral als je hond een donkere vacht heeft, is het belangrijk om ook je hond te voorzien van verlichting. Denk aan een neon kleurende hondenriem, een led halsband, veiligheidsvest of een veiligheidslampje. Als baasje kun je er natuurlijk voor kiezen om een lichte jas te dragen of reflecterende kleding. Voor extra veiligheid kun je een zaklamp meenemen.

Ga voor een verlichte route

Een verlichte route is al het halve werk. Als je omringd wordt door lantaarnpalen weet je in ieder geval zeker dat mensen je zien. Ook je hond vindt het waarschijnlijk prettiger als het niet pikkedonker is en hij gewoon kan zien waar hij loopt. Desalniettemin moet je nooit vergeten om goed verlicht over straat te gaan.

Houd je hond aan de lijn

Houd je hond in het donker bij voorkeur aan de lijn. Ook al is hij goed verlicht, het kan voor automobilisten of fietsers nog steeds lastig zijn om jouw hond tijdig te zien. Daarnaast wordt er in de winterse maanden meer vuurwerk afgestoken, vooral in het donker. Hier kan je hond van schrikken en in paniek wegrennen. Zorg er dus voor dat je jouw hond goed aan de lijn houdt!

Wandel met een andere hond

Is jouw hond bang in het donker of vindt hij het niet prettig? Wandel dan samen met een andere hond. Jouw hond zal de andere hond gaan volgen en inzien dat hij niet bang hoeft te zijn. Ook is het belangrijk dat je zelf niet onrustig of bang bent. Honden voelen dat aan en worden zelf ook zenuwachtig.

Voor meer advies over je huisdier en alle veiligheidsartikelen voor in het donker ga je naar de website van Pets Place!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place.