SHOP YOUR SHAPE! Déze kledingstukken passen bij jouw figuur

SHOP YOUR SHAPE! Déze kledingstukken passen bij jouw figuur

Vrouwenlichamen zijn er in alle vormen en maten. En iedere vrouw is even prachtig! Toch hebben veel vrouwen moeite met kleding shoppen dat én leuk is én goed past. Helemaal als het gaat om online kleding shoppen. Daarom geven wij een paar goede tips waarmee je zowel online als in de winkel de juiste kleding shopt dat past bij je figuur!

Shape A

Vrouwen met een A shape hebben vaak een smal bovenlichaam met brede heupen en ronde billen. Met een A-lijn figuur kun je veel kleding hebben. Doordat je heupen breder zijn dan je schouders, kun je de nadruk beter op je schouders leggen. Pofmouwen en schoudervullingen staan jou geweldig, maar A-lijn tops, jurken en jassen laten jouw lichaam ook helemaal tot zijn recht komen.

Shape H

Heb je een recht figuur en weinig curves, dan heeft jouw lichaam een H shape. Gelukkig kun je met de juiste kleding rondingen gewoon creëren! Soepelvallende en licht gedrapeerde stoffen zijn perfect voor jouw lichaamstype. Shirts met driekwart mouwen, een ceintuur op heuphoogte en rechte rokken en blazers passen perfect bij dit lichaamstype.

Shape O

Vrouwen met een O shape zijn vaak curvy bij de buik, heupen en het decolleté, maar hebben smalle benen. Ook zijn de schouders vaak iets smaller dan de heupen. Door schoudervullingen te gebruiken leg je de nadruk meer op de schouders. Losjes vallende kleding laten jouw lichaam het meest spreken en donkere tops staan jou het best.

Shape X

Dit lichaamstype wordt ook wel het zandloperfiguur genoemd. De schouders en heupen zijn gelijk aan elkaar en je hebt een duidelijke taille. Vaak hebben vrouwen met dit lichaamstype ook grote borsten en welgevormde benen. Met dit lichaamstype kun je eindeloos de nadruk leggen op je taille. Denk aan wikkeljurken, kokerrokken, aangesloten tops en blazers waarmee je je vrouwelijke vormen laat spreken.

Shape V

Heb jij een breed bovenlichaam, maar juist smalle heupen en benen? Dan heeft jouw lichaam een V Shape. Met dit lichaamstype kun je het best de nadruk leggen op je benen. Broeken en rokken met leuke prints en gezellige kleurtjes staan jou echt fantastisch. Shirts met een v-hals, aangesloten tops en halter tops passen het best bij jou figuur. Ook heel belangrijk: schoudervullingen kun je beter vermijden.