Zó eet je veel minder verzadigd vet met maar een kleine aanpassing!
Delen

Zó eet je veel minder verzadigd vet met maar een kleine aanpassing!

Met het uitgebreide paasontbijt nog achter de kiezen en oranje tompoezen met Koningsdag in het verschiet, kunnen we wel zeggen dat de aankomende maanden in het teken staan van lekker eten. Wij Nederlanders kunnen het heel bont maken op het gebied van lekkernijen, maar dat is niet altijd goed voor je gezondheid! Het gaat namelijk al snel de verkeerde kant op wat betreft het eten van voedsel met veel verzadigde vetten. Alles draait uiteindelijk om balans! En wij leggen je uit hoe je die balans vindt.

Waar zit verzadigd vet precies in?

Veel voedingsproducten bevatten verzadigde vetten. Denk aan dierlijke producten zoals vlees, kaas en andere melkproducten. Maar ook veel soorten koek, gebak en snacks bevatten verzadigd vet. Je hoeft dus niet alle voedingsmiddelen met verzadigd vet gelijk te schrappen uit je dieet, maar zorg ervoor dat je hier je balans in vindt.

Het begint bij je boterham

Het begint allemaal ’s ochtends en/of ’s middags bij je boterham. In plaats van je boterham rijkelijk te besmeren met roomboter, kun je beter overstappen op een variant die net zo smakelijk is, maar veel minder verzadigd vet bevat. We hebben het dan natuurlijk over smeerbaar met roomboter van Gouda’s Glorie. Het nieuwe kuipje bevat echte roomboter (20%) en wordt gecombineerd met plantaardige koolzaadolie, waardoor de boter veel minder verzadigde vetten bevat. Nog een voordeel: het is direct uit de koelkast smeerbaar! Bovendien is Gouda’s Glorie Smeerbaar met roomboter een bron van gezonde Omega 3 vetzuren.

Keuzes keuzes keuzes

Naast boter wil jij je boterham natuurlijk ook beleggen. Kies in plaats van voor een croissant of witte boterham met 48+ kaas voor een bruine of volkoren boterham met 30+ kaas. Even lekker, maar wel veel gezonder! Andere soorten broodbeleg die bijvoorbeeld heel gezond zijn en weinig verzadigde vetten bevat zijn hoemoes, zalm, pindakaas, magere vleeswaren en een gekookt ei.

Ga eens voor iets anders dan vlees!

Nederlanders zijn echte vleeseters. En wij hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat er naast gezondheidsvoordelen ook veel milieuvoordelen hangen aan het eten van minder vlees. Kies eens voor een lekker stukje vis of een vegetarisch alternatief bij het avondeten. Gezonder, beter voor het milieu en weer eens wat anders!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gouda's Glorie.

Delen