Eten & Drinken

De leukste zomertraktaties!

De zomer is in aantocht en voor dat leuke (kinder) feestje of dat gezellige avondje met vrienden of familie heb je zin in eens iets anders dan de standaard hapjes. Deze leuke zomertraktaties zijn helemaal niet moeilijk om te maken, maar wel súperleuk! 

IJshoorntje met fruit en munt

Supersimpel, superlekker én ook nog eens supergezond! Vul een ijshoorntje met vers fruit en doe er voor de decoratie een blaadje munt tussen. Je kunt eventueel de randen van het hoorntje dippen in gesmolten chocolade en opleuken met wat spikkels, nootjes of kokossnippers! 

IJscactus

Hoe leuk zijn deze ijscactussen?! In het voorbeeld is gebruik gemaakt van écht ijs, maar je zou natuurlijk ook met kleurstof je cupcake kunnen kleuren en deze in het hoorntje stoppen! Met de witte hagelslag maak je eenvoudig de prikkers van de cactus en het bloemetje maakt hem dan vervolgens helemaal af. Je kunt het ijs natuurlijk eenvoudig aanschaffen, maar zelf maken kan ook. Het recept hiervoor vind je hier

IJskoude meloenballetjes

Je zomerdrankje leuk je op met deze bevroren meloenballetjes. Om mooie balletjes te maken kun je het beste een speciale lepel aanschaffen. Vries ze even in en creëer dit heerlijke resultaat. Cheers! 

Aardbeien in een dip

Deze is ook supermakkelijk! Smelt je witte chocolade (melk of puur kan natuurlijk ook!) en dip je aardbeien vervolgens in een diep bakje met spikkels. 

Eet smakelijk deze zomer! 

Bronnen: Pinterest, studioDIY, The Capitol Baker, eclectic59, 12Cook


Gewoon het leukste blad van Nederland