Eten & Drinken

Deze groente is verrassend goed voor je gezondheid

Het is algemeen bekend dat genoeg groente en fruit eten goed is voor je gezondheid, maar van sommige stukken groenten en fruit weet bijna niemand welke effecten ze daadwerkelijk hebben op je lichaam. De oranje paprika is ook een groente die heel goed voor je is. Deze paprika is ideaal om in je salades, pastasaus of soep te verwerken, maar ook heerlijk als zoet tussendoortje. Slim dus om er af en toe een paar in huis te halen, en wel om deze redenen: 

1. Je krijgt er een perzikhuidje van

De oranje paprika bevat veel vitamine A en deze vitamine is goed voor je huid. 

2. Het zorgt voor sterke botten en tanden

Calcium is goed voor je botten en tanden. De oranje paprika bevat veel calcium en zorgt er daardoor dus voor dat jouw tanden en botten sterker worden. 

3. Het is super goed voor je ogen

Zoals bij velen bekend is de wortel goed voor je ogen. Ook de oranje paprika is erg goed voor je ogen. Deze bevat ze-axanthine, een belangrijke stof in het voorkomen van oogziekten.

4. Goed voor je weerstand, vorming van bindweefsel en opname van ijzer

De oranje paprika is een ware vitamine C bom. Deze groente bevat meer vitamine C dan veel andere groenten en fruit die hierom bekend staan, waaronder de sinaasappel. Met een halve oranje paprika heb je al voldoende van dit vitamine binnen voor de hele dag! Vitamine C is onder andere goed voor je weerstand en nodig voor de vorming van bindweefsel en de opname van ijzer. 


Gewoon het leukste blad van Nederland