Eten & Drinken

Dit is de reden dat kaasliefhebbers langer leven!

Dit blijkt uit een studie over eetpatronen onder maar liefst 135.000 volwassenen. Mensen die bijna geen kaas eten, leven volgens deze studie aanzienlijk korter dan mensen die regelmatig van een stukje kaas genieten.
 
Daarnaast is bewezen dat rijpere kazen als cheddar, brie en parmezaans ook nog eens extra goed voor je zijn. Dit omdat er een stofje in zit, spermidine, dat ervoor zorgt dat je beschadigde cellen in je lever zich niet meer kunnen delen. En ook dat kan je leven een stuk verlengen. Producten als champignons, mais en soja bevatten dit stofje ook. Maar kom op, als je kunt kiezen tussen brie en een champignon? Wij zouden het wel weten….
 
Een ander gezond feitje over (Zwitserse) kazen als bijvoorbeeld emmentaler of gruyère is dat deze vol zitten met probiotica, wat weer heel goed is voor je immuunsysteem.
 
Zei er nou iemand iets over een kaasfonduetje van het weekend?


Gewoon het leukste blad van Nederland