Eten & Drinken

Dit is de reden waarom je het nooit bij één wijntje kan laten!

Wie herkent dit nog meer? Je besluit heerlijk even te genieten van één glaasje wijn, maar uiteindelijk eindig je half bezopen en is dat ene wijntje veranderd in een hele fles. ‘Hoe kon dit nu gebeuren!’ gaat er vaak door je hoofd heen op dat moment.

Het gevolg hiervan is een hele vervelende kater, maar ook twijfels met betrekking tot je zelfbeheersing. Dit is voortaan niet meer nodig, want het ligt dus niet aan jou! Het blijkt namelijk bijna onmogelijk om te stoppen met drinken na één wijntje.

En dit is waarom!
Als je een wijntje drinkt (of elk ander alcoholisch drankje), maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan. Dit hormoon maakt je lichaam ook aan als je iets eet of als je verliefd bent. Door endorfine word je dus blij en dit blije gevoel wil je natuurlijk niet loslaten! Daarom twijfel je er niet over om nee te zeggen als de ober vraagt of je nog een wijntje wil. 

Geef jezelf dus de volgende keer niet de schuld als je weer iets meer dan 1 wijntje hebt gedronken. Het ligt namelijk niet aan jou, maar aan je hormonen!


Gewoon het leukste blad van Nederland