Eten & Drinken

Geslaagd hoedjes van chocolade!

Woensdag 14 juni is het zover, dan worden de uitslagen van de staatsexamens bekend. Iedereen die de middelbare school inmiddels gepasseerd is kan erover meepraten, wat was die dag een hel om door te komen! Hoor jij binnenkort of je geslaagd bent? Of is iemand in je omgeving (hopelijk) binnenkort geslaagd? Wij hebben een superleuke snack, die jij heel eenvoudig kan maken. Ideaal om je even goed af te leiden :-)

Benodigdheden
Het recept komt oorspronkelijk van Pinterest, waarbij gebruik is gemaakt van de snoepjes 'Reeses', maar aangezien die in Nederland niet overal verkrijgbaar zijn, hebben wij ze gemaakt met Rolo's. Het hangt ervan af hoeveel je er wilt maken, maar de volgende ingredienten heb je nodig: 

  • Rolo's
  • Lindt chocolade (platte vierkante chocolade plakjes)
  • Smarties (die zijn iets kleiner dan M&M's) 
  • Aardbeiveters 

Hoe ga je te werk?

Breek voorzichtig de plakken chocolade in mooie vierkante stukken. Haal de rolo's en smarties uit hun verpakking. Wij hebben gekozen om alleen de roze Smarties te gebruiken, maar je kunt ook alle kleuren gebruiken. De aardbeiveters kun je ook alvast in stukjes breken, zodat je per hoedje 3-4 cm hebt, dat als lint kan dienen. 
Smelt chocolade in de pan au bain-marie. Steek satéprikkers in het midden aan de onderkant van de rolo's. Plak de chocoladeplakjes met wat gesmolten chocolade aan de rolo's. Vervolgens plak je op dezelfde manier eerst de aardbeiveter in het midden op het hoedje en vervolgens een smartie hier (schuin) bovenop. 

En klaar is je hoedje!

Heb je het hoedje gemaakt? Stuur dan je creatie naar [email protected], vinden wij leuk! 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland