Eten & Drinken

Gevulde portobello

Hmm... Portobello uit de oven met Hoemoes, maïs en een salade van witte kool (vegatarisch recept). Het kost je ongeveer 15 minuten waarna het nog 12 minuten in de oven mag.

Wat heb je nodig?
- 4 portobello’s
- 1 bakje Maza Hoemoes
- 1 blikje maïs
- 150 gram zachte geitenkaas (optioneel)
- 4 eieren
- 200 gram witte kool
- 4 eetl. rozijnen

En nu?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom 4 eetlepels Hoemoes met 4 eetlepels maïs en vul de portobello’s met deze Hoemoes. Maak kleine kuiltjes in het midden. Scheid het eiwit van de eidooiers. Vang het eiwit op in een kom en leg de eidooiers in z’n geheel voorzichtig op de Hoemoes. Bak de gevulde portobello’s in de voorverwarmde oven op 200 graden in 8-12 minuten.

Rasp of snijd de witte kool fijn en maak de salade op smaak met een beetje Hoemoes, rozijnen en het restant van de maïs. Voeg een snufje zout en peper toe en roer de koolsalade goed door elkaar. Snijd de geitenkaas in plakken (optioneel) en verwarm deze enkele minuten mee in de oven. Kluts de eiwitten los en bak hier twee dunne omeletten van in de koekenpan in een beetje olie of boter. Rol ze op. Maak de borden feestelijk op zoals op de foto.

Lekker?
Ben je op zoek naar een lekkere Homeoes? Kijk dan op de website van Maza waar je deze kunt verkrijgen. En wil je nog meer inspiratie? Klik dan hier om het hele receptenboekje te downloaden! Kijk hier voor nog meer lekkere recepten van Maza


Gewoon het leukste blad van Nederland