Eten & Drinken

Gezonde foodtrend: Whole foods

De laatste jaren is iedereen steeds meer bezig met eten. Verschillende foodtrends zijn al de revue gepasseerd; superfood (denk aan de goji bessen etc.), quinoa, acai bowl, poke bowl, de vegan trend en ga zo maar door! Zo is er tegenwoordig ook de whole food trend. Wij leggen je uit wat het is, waarom het zo goed is en hoe je het super gemakkelijk kan toevoegen aan jouw eetpatroon. 

Wat is het?

Whole food is onbewerkt voedsel, die je eigenlijk direct kan terugvinden in de natuur. Waar je aan kan denken bij whole foods is groenten en fruit, maar ook vlees, noten, eieren en bijvoorbeeld ongeraffineerd zout behoren tot de whole foods. 

Waarom zou je het moeten eten?

Het is goed voor je gezondheid! Whole foods bevatten opvallend veel bouwstoffen, vezels en voedingsstoffen. Het eten van calorieën is niet verkeerd, zolang er maar nuttige voedingsstoffen in zitten. Whole foods hebben een hogere caloriedichtheid. In fabrieken worden vaak de nuttige stoffen uit het voedsel gehaald, waardoor je 'lege' calorieën tot je neemt. Deze fabrieksmatig vervaardigde en geraffineerde producten kun je beter vermijden. 

Hoe voeg je het toe aan je eetpatroon?

Naast het eten van verse producten zijn er ook verpakte producten die vallen onder 'whole foods'. Over het algemeen is het een kwestie van de achterkant van producten goed lezen en kijken wat de ingrediënten zijn, maar dit is natuurlijk wel even een klusje. Veel producten doen zich voor als gezond, maar hier zitten dan toch allerlei suikers en toegevoegde stoffen in. 

Een voorbeeld van een whole food tussendoortje zijn de repen van Doctor's Orders. De repen zitten vol voedingsvezels en pure ingrediënten, maar zonder toegevoegde suikers, E-nummers etc. ze zijn zelfs zó voedzaam dat je ze als ontbijtreep kunt eten.

Doctor's Orders ontbijtrepen zijn verkrijgbaar in 3 smaken: Pecan & Coconut, Cranberry & Orange en Cacoa & Hazelnut. Meer informatie over Doctor's Orders en de ontbijtrepen vind je op hun website

 


Gewoon het leukste blad van Nederland