Eten & Drinken

In het teken van Wereld Vegetarismedag een heerlijk vegetarisch recept!

Vandaag is het Wereld Vegetarismedag! In het teken van deze dag hebben wij een heerlijk vegetarisch recept voor jullie uit het boek ‘De snelle vegetariër’ van Jacinta Bokma (50). Ze is een moeder van vier en tweevoudig winnaar van de Gourmand World Cookbook Award. Haar missie is mensen te verleiden vaker plantaardig te eten, onder het motto 'Heel Holland gezond', met verrukkelijke recepten die je in een handomdraai maakt.

Dit gerecht heeft een bereidingstijd van ongeveer 10 minuten wat perfect past in de avondspits van drukke gezinnen.

Bak de burgers een minuutje in de pan. Doe alle ingrediënten voor de wonderaïoli in een hoge mengbeker en pureer met de staafmixer in 5 tot 10 seconden tot een romige, stevige massa. Proef en maak eventueel nog wat meer op smaak met wat extra zout, knoflook en/of kruiden.

Beleg een rondje brood om en om met wat ketchup, een burger, een dot wonderaïoli en wat kiemen en herhaal dit tot een mooi torentje.

Ingrediënten:

Voor 1 persoon
- 2 Vleesvrije burgers (Jacinta’s favoriet: de MC2 van De Vegetarische Slager)
-Plukje kiemen naar keuze (bv. broccolikiemen)
-Volkoren busbrood (rond brood)
-Ketchup

Voor de wonderaïoli:
-100 ml sojamelk (let er goed op dat ‘ie echt ongezoet is!)
-1 theel. (kruiden)zout
-1 theel. mosterd
-1 eetl. witte balsamico- of appelazijn of een kneepje citroensap
-125 ml milde olijfolie
-125 ml zonnebloemolie
-2 teentjes knoflook
-Gemengde Italiaanse kruiden (optioneel, of kies voor 1 soort kruid, bijvoorbeeld basilicum, -of oregano)


Jacinta's kooktip: Vegan aardappelsalade met Wonder-Aïoli

Je houdt best veel over van de aïoli die je gemaakt hebt voor op de burger. Het is ook heerlijk door een aardappelsalade. De aardappelsalade is te bereiden met een een restje gekookte aardappels van de vorige dag. Ringetjes bosui, handje verse, gehakte Italiaanse kruiden en wat kleingesneden augurkjes plus zure uitjes erbij en je hebt een heerlijke aardappelsalade.


Gewoon het leukste blad van Nederland