Eten & Drinken

Door gebruik van dit ingrediënt val je makkelijker af!

Je zult het deze tijd van het jaar waarschijnlijk vaker in je eten tegenkomen dan normaal, bijvoorbeeld in de pepernoten of in een lekkere taart. Het gaat natuurlijk om kaneel, een van de meest gebruikte specerijen ter wereld. Naast dat het een lekkere toevoeging van je eten is, kan het volgens wetenschappers uit Michigan ook een grote rol spelen in de strijd tegen obesitas.

Het bevat namelijk het stofje kaneelaldehyde, dat ervoor kan zorgen dat je cellen meer opgeslagen vet verbranden. Hierdoor wordt het makkelijker om af te vallen. Deze eigenschap van kaneel is niet helemaal onbekend, want een aantal afslankmiddeltjes bevatten ook kaneelextract. Of het werkzame stofje in kaneel hier ook in is verwerkt, is nog maar de vraag.

We weten dat dit heel goed nieuws is, maar wacht nog even met het massaal inslaan van kaneelstokjes: er moet nog meer onderzoek worden gedaan voordat we er zeker van kunnen zijn dat kaneel ook door bijvoorbeeld diëtisten gebruikt kan worden bij behandelingen. Voor nu dus nog geen cinnamon challenge, maar een beetje kaneel door je eten kan zeker geen kwaad.

 


Gewoon het leukste blad van Nederland