Eten & Drinken

Met deze tips ga jij een knoflookadem tegen!

Niets gezelliger dan met Kerst heerlijk dineren met vrienden en familie. Wanneer je bijvoorbeeld gaat gourmetten is het bijna niet te doen om van de kruidenboterbroodjes af te blijven. Of van een ander heerlijk gerecht waar flink knoflook in zit.  Toch baal je een beetje, want je wilt niet de rest van de avond een vies ruikende adem hebben. Met deze tips voorkom jij een slechte adem!

Wanneer je knoflook eet, wordt de zwavel die hierin zit niet alleen in je mond ‘losgelaten’, maar ook in je darmen. Hierdoor komt het automatisch in je longen en huid terecht. Dit maakt dat het oplossen van een knoflookadem lastiger is dan je zou denken. Je bent er dus niet door alleen je mond goed schoon te maken.

Wat dan wel werkt? Het kauwen op verse peterselie. Dit haalt de chemische elementen in de plant zoals bladgroen en polyfenol binden zich aan de zwavel en neutraliseren de geur.

Daarnaast kan het ook helpen om voor- en/of tijdens de maaltijd een glas volle melk te drinken. Het water in de melk reinigt de mond en het vet in de melk neutraliseert de zwavel.

En dan kun je na het diner natuurlijk nog even je tanden poesten en een kauwgumpje nemen. Ben jij weer ready to go!


Gewoon het leukste blad van Nederland