Eten & Drinken

Recept voor de ultieme kersttaart!

Hebben jullie al plannen deze kerstvakantie? Wat is er leuker dan samen met familie of vrienden een heerlijke kersttaart te bakken! De Leukste Taartenshop heeft dit jaar weer fantastische lekkere én leuke recepten voor een prachtige kersttaart. Neem bijvoorbeeld deze Ugly Christmas Sweater taart. Hij ziet er werkelijk prachtig uit en hij smaakt ook nog eens verrukkelijk! Lees hieronder hoe je deze ultieme kersttaart maakt.

Ingredienten:

  • 5 eieren
  • 125 ml water
  • 400 gram zachte ongezouten roomboter
  • Rolfondant in de kleuren lichtblauw, donkergroen, bruin, oranje, geel, zwart, rood en wit (Bijvoorbeeld die van FunCakes)
  • eetbare gel in de kleuren rood, groen (bijvoorbeeld die van Funcakes)
  • eetbare lijm (bijvoorbeeld die van Funcakes)
  • Mix voor botercrème en een mix voor cupcakes (bijvoorbeeld die van Funcakes)
  • Wilton Cake release
  • Eetbare gouden sterren en suikerparels (bijvoorbeeld van Funcakes)
  • uitrolpoeder

Keukengerei:

Sugercraft gun, metalen spuitmondje, (kerstboom, rendier, blaadjes, rondjes en sneeuwvlok) uitstekers, spuitzakken, bakvorm, taartrooster en een rolstok.

Het bakken van de taart
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Doe de 500 gram cupcakemix samen met de 5 eieren en 250 gram zachte boter in een mengkom en mix dit in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Vet de ugly sweater pan in met cake release en doe het beslag er in. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar en stort hem daarna op een taartrooster om af te laten koelen.

Fondant in drie kleuren
Maak de 125 gram botercrème mix aan met 125 ml water en zet het een uurtje weg. Hierna maak je het verder af zoals aangegeven op de verpakking. Smeer de cake rondom in met een dun laagje botercrème. Kneed 450 gram rode fondant goed door en rol het uit tot een langwerpige lap op een met poedersuiker bestoven werkblad. Leg deze lap midden over de cake en snijd op maat. Rol ook het 300 gram witte en 300 gram groene fondant uit en bekleed hiermee de kale gedeeltes van de cake. Snijd met een mes de fondant weg zodat het tegen elkaar stoot.

Vergeet niet de botercrème
Verdeel de botercrème die over is in twee ongelijke delen. Kleur het meeste groen en het kleine gedeelte rood. Doe dit in twee spuitzakken met een spuitmondje en maak op de onderrand, de mouwen en de kraag 4 schelprandjes boven elkaar. Spuit ook een randje langs de naden midden op de taart om ze weg te werken. Wissel af met rode en groene botercrème.

De afwerking
Rol het witte fondant dat je over hebt van de taart dun uit en steek hier snowflakes en verschillende maten rondjes uit. Rol het groene fondant uit en steek hier holly leaves en kerstbomen uit. Rol een beetje bruine fondant uit en steek de rendieren uit en geef ze met een parel een rode neus. Plak al deze losse onderdelen op de taart met eetbare lijm (zie taart voor voorbeeld). Kneed door een klein stukje zwarte fondant een beetje Crisco om het soepel te maken, doe dit in de sugarcraft gun met het schijfje met het kleinste gaatje en druk er een lange sliert uit. Laat deze sliert speels over de trui vallen. Dit hoef je niet vast te plakken. Rol nu de gele, oranje, blauwe en rode fondant dun uit. Steek hier twee maten rondjes uit en maak met je vinger aan de onderkant een puntje. Plak twee maatjes van dezelfde kleur op elkaar en plak deze langs de zwarte lijn. Dit is je lichtslinger. Zet de taart tot gebruik in de koelkast.

En klaar is de Foute kersttrui taart!

Voor bakspullen en de benodigdheden kijk je op de website van Deleukstetaartenshop

Heb je hulp nodig bij het maken van de taart? Bekijk dan hieronder de video hoe de taart bekleed wordt!


Gewoon het leukste blad van Nederland