Eten & Drinken

INTERVIEW: Pauline van 'Uit Pauline's Keuken'

In 2010 startte Pauline Weuring, op aanraden van haar zus Annika, haar eigen blog. Inmiddels is deze uitgegroeid tot een levendige blog en dé plek voor foodlovers. Wij interviewden Pauline over waar haar inspiratie voor recepten en liefde voor eten vandaan komt, wat haar plannen en dromen zijn en welke van alle recepten haar ultieme favoriet is!

Op je blog staat in jouw beschrijving dat je van jongs af aan al in de keuken te vinden was. Maar waar komt die liefde voor eten vandaan? En waar hebben jullie het geleerd?

"Mijn oma was dol op bakken. Regelmatig was ik met haar in de keuken te vinden om een lekkere taart of koekjes te bakken. Vanaf toen was ik al geïnteresseerd in het maken van lekkere dingen. Na de havo besloot ik naar de hotelschool te gaan en hier is mijn passie voor eten en koken nog meer ontwikkeld. Hier heb ik alle basistechnieken van het koken geleerd en sindsdien vind ik het superleuk om creatief bezig te zijn in de keuken."

Hoe komt een recept tot stand, waar haal je de inspiratie vandaan?

"Ik haal mijn inspiratie onder andere uit de reizen die ik maak. Mijn vakanties bestaan uit het ontdekken van leuke hotspots, struinen door buitenlandse supermarkten en het proeven van de lokale keuken. Ook zijn de menukaarten van restaurants altijd een inspiratiebron. Als ik dan een bepaalde smaakcombinatie tegenkom verzin ik daar zelf weer een nieuw recept mee. Verder haal ik mijn inspiratie van buitenlandse blogs en Pinterest."

Hoe ziet jouw dag eruit?

"Die is iedere dag verschillend. De ene dag sta ik de hele dag in de keuken en maak ik 8 recepten achter elkaar. Mijn zus en tevens blogpartner zet dan alles op de foto en doet de styling. De andere dag zit ik achter de laptop en ben ik vooral aan het schrijven. Foto’s bewerken, recepten uitschrijven, maar ook de mail afhandelen en vragen van bezoekers beantwoorden horen erbij. En soms heb ik een dag met allemaal afspraken buiten de deur, bijvoorbeeld met klanten voor potentiële samenwerkingen, bezoek ik food,- en persevents of ga ik er een dagje op uit met mijn camera."

Foodblogs en kookboeken van bloggers zijn hip tegenwoordig. Hoe zorg je ervoor dat je onderscheidend blijft en wat maakt jou anders dan de rest?

"Ik heb een herkenbare eigen stijl. Dit komt terug in de fotografie, styling en schrijfstijl, maar ook in de recepten. Mijn recepten zijn toegankelijk en eenvoudig, maar altijd met een creatieve twist. Ik hou van frisse en lichte foto’s. Dit zie je bijvoorbeeld ook terug op mijn Instagram account. Ik vind het daarnaast belangrijk om continu te vernieuwen. Ik blijf me ontwikkelen in de fotografie en het bedenken van recepten. Ook probeer ik mijn bezoekers steeds weer te verrassen. Zo hebben we onlangs als eerste foodblogger van Nederland een app uitgebracht."

Wat is jouw lievelingsrecept?

"Oei, dat is heel lastig, want ik heb er heel veel. Als ik er dan toch 1 moet kiezen ga ik voor de hele zalm met dukkah uit mijn nieuwste boek Feel Good Food."

En op welke ben je het meest trots?

"Ook dat is een lastige vraag. Waar ik nu enorm trots op ben kan ik volgend jaar van denken ‘mwah, dat had beter gekund’. Ik vind de citroen meringue cake op mijn blog momenteel wel een toppertje."

En wat is je favoriete ingrediënt? Waarom is ‘ie je favoriet?

"Ik ben dol op kruiden en specerijen. Je kunt hier zoveel mee. Chipotle is een favoriet van de laatste tijd. Dit is gedroogde jalapeno peper en heeft een lekkere smokey smaak. Lekker in Mexicaanse gerechten of in BBQ marinades."

Jij en je zus zijn zwanger, gefeliciteerd! Kunnen we nu jullie zwanger zijn meer kindergerechten verwachten?

"Dank je wel, het is heel bijzonder om dit samen mee te mogen maken. Er zullen vast en zeker meer kidsproof gerechten op de blog gaan verschijnen, maar dit zal niet de overhand krijgen. We vinden het natuurlijk wel leuk om straks lekkere kidsproof gerechtjes te delen, of leuke traktaties voor feestjes en verjaardagen."

Jullie zijn al flink wat jaartjes bezig en hebben al flink wat mooie projecten achter de rug! Wat zou je graag qua carrière willen bereiken of doen? Wat zijn je dromen?

"Onze grootste ambitie is om meer mensen in Nederland de keuken in te krijgen met onze recepten. Je ziet nu toch nog heel veel mensen grijpen naar pakjes en zakjes. Wij willen laten zien dat koken echt niet moeilijk is en dat je in een handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Daarnaast zijn we altijd aan het kijken hoe we mensen kunnen inspireren. Dat hebben we recent gedaan met de lancering van onze app, maar wie weet dat we in de toekomst weer een mooi nieuw boek gaan maken."


Gewoon het leukste blad van Nederland