Eten & Drinken

Zo bak je het ideale visje

1 à 2 keer per week vis eten is goed voor je gezondheid, dat weet iedereen. Alleen… lukt het ons niet met enige regelmaat een visje te kopen. Het grootste probleem is de bereiding. We weten gewoonweg niet wat te doen met een scholfiletje of stukje kabeljauw. En dat is jammer, want er is niets zo makkelijk als een visje klaarmaken!

Alles begint bij een goede pan. Want de antiaanbaklaag zorgt ervoor dat de vis niet vastplakt en dat je heel weinig boter of olie nodig hebt. Daarom kun je vanaf nu bij je visspecialist sparen voor Tefal pannen uit The Reserve Collection. Bij aankoop van elke 10 euro aan vis krijg je een kortingsvoucher. Hoe meer vouchers, hoe hoger de korting. Die kan zelfs oplopen tot 50%! Je kunt sparen voor verschillende typen pannen om je visje heerlijk in te bereiden: een wok-, koekenpan, hapjespan en grillpan.  Lees meer op www.visrecepten.nl.

Tips:
- Gaar vis nooit te lang, hooguit 1,5 minuut per kant (filet).
- Zo controleer je of de vis gaar is: steek de punt van een mes in het visvlees en voel met je lip. Is het mes warm, dan is je visje gaar.
- Besprenkel de vis van tevoren met citroensap en laat even rusten. Daardoor wordt het visvlees wat steviger en is het makkelijk om te draaien.
- Neem altijd spartelverse vis. Vis die tijdens het bereiden uit elkaar valt, is niet helemaal vers meer.
- Je kunt het vel van de vis gerust laten zitten. Dat zorgt ervoor dat de vis stevig blijft en geeft bovendien smaak af aan het vlees. Ook de graat zorgt voor een extra smaak.
- Haal de vis voor het bakken even door de bloem. Zo bescherm je het visvlees en krijg je een extra korstje om de vis.
- Op www.visrecepten.nl vind je tal van recepten, tips en bereidingsfilmpjes over vis!


 


Gewoon het leukste blad van Nederland