Eten & Drinken

Zo maak je overheerlijke Lasagne speciaal voor de kids!

Topkok Sergio Herman deelt in zijn nieuwe kookboek ‘Just Cook It’ de meest overheerlijke recepten die zijn gebaseerd op wat hij thuis voor zijn gezin kookt. Niet super ingewikkeld, maar wel heel erg lekker! Vooral deze lasagne zullen je kids geweldig vinden. Laat het koken beginnen!

Benodigdheden:

Klontje boter • sjalot, fijngesnipperd • mespuntje knoflook, geraspt • 200 g jonge spinazie • 4 verse lasagnevellen, voorgekookt • 200 g mozzarella • zout en versgemalen zwarte peper • Parmezaanse kaas • 1 eetlepel pijnboompitten • gehakt voor de Bolognese saus 500 g gemengd gekruid gehakt • olijfolie • 2 uien, fijngesnipperd • 6 takjes tijm • 6 teentjes knoflook, fijngehakt • 100 ml witte wijn • 500 g gepelde tomaten • 300 g verse tomaten, ontveld, in stukken • 2 eetlepels verse oregano • 1 theelepel suiker • zout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor tot 185°C. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof sjalot en knoflook hierin aan. Voeg de spinazie toe. Laat smelten in de pan en daarna uitlekken. Bak het behakt aan in olijfolie. Bak in een andere pan ui, tijm en knoflook aan in olijfolie. Blus met witte wijn. Laat volledig verdampen en voeg dan tomaten, oregano en suiker toe. Kruid alles goed met zout en peper. Voeg het gebakken gehakt toe en laat 45 minuten zachtjes pruttelen. Begin met een laagje bolognese saus, daarop een lasagnevel, vervolgens plakjes mozzarella, gekruid met zout en peper, daarop een fijn laagje spinazie, weer bolognesesaus, een lasagnevel en mozzarella. Rasp er lekker veel Parmezaanse kaas over en plaats de schaal circa 35 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met spinazie ne pijnboompitten.


Gewoon het leukste blad van Nederland