Eten & Drinken

Zo maak jij Kokos & Limoen ijslolly's van Ice Kitchen!

Een tijdje geleden kregen wij een geweldig boek binnen op de redactie; het boek van Ice Kitchen met 50 ijslolly recepten. Wij vinden het leuk om zelf ijsjes maken en van de recepten in het boek loopt het water ons direct in de mond! Het voordeel van de recepten is dat ze lekker makkelijk zijn, zonder moeilijke ingredienten of lastige handelingen. De meeste recepten is het een kwestie van - hup alles bij elkaar gooien en invriezen die hap! 

Ontstaan van Ice Kitchen 

Ice Kitchen is 2009 opgericht door Nadia Roden. Toen zij een foto zag van een transparante ijslolly met een blaadje erin, sloeg haar fantasie op hol. In New York verkocht zij haar culinaire ijslolly's vanuit een prachtige roestvrijstalen straatkar. Als haar neef Cesar zich vanuit Londen met het concept gaat bemoeien, staat Ice Kitchen definitief op de kaart! 

Inmiddels hebben de prijswinnende ijsjes hun weg gevonden naar Nederland, waar ze exclusief worden aangeboden bij Jamin. Daarnaast heeft Nadia samen met Cesar een boek uitgegeven, waarin zij recepten delen om de ijsjes zelf te maken. Na wat bladeren door het boek konden wij het niet laten om een recept met jullie te delen. 

Kokos & Limoen

'You put the lime in the coconut...' zong Harry Nilsson in zijn lied Coconut - hier is het bijpassende ijsje! Deze ijslolly is zuur en romig tegelijk en ideaal als lekker tussendoortje of na het eten!

Ingredienten voor 8-10 ijsjes: 

  • 4 dl ongezoete kokosmelk
  • fijn geraspte schil van 2 limoenen
  • 1,5 dl versgeperst limoensap (4-5 limoenen)
  • 400 g gezoete gecondenseerde melk 
  • flinke snuf zout

Doe alle ingredienten in een kom en roer ze met een lepel goed door elkaar. 

Schenk het mengsel in ijslollyvormen en laat 0,5 cm van de bovenrand vrij, zodat het mengsel kan uitzetten tijdens het bevriezen. Steek de lollystokjes erin en leg de ijsjes in de vriezer.

Wentel de ijslolly's voor je ze eet door geroosterd kokos. Of besprenkel ze met rum!


Gewoon het leukste blad van Nederland