Eten & Drinken

Met deze tips organiseer jij een geslaagde BBQ

Vorig weekend was het al raak, de eerste heerlijke zomeravonden waren een feit. Dit zijn de ideale dagen om met een gezellige groep vrienden of familie te barbecueën in de tuin. Wij geven je tips hoe jij zorgt voor een geslaagde barbecue!  

Vlees, vis, groenten, salades…

Zorg voor een afwisseling van vlees vis en groenten. Vlees en vis kun je van tevoren marineren, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Maak eenvoudig je eigen groenten, vlees en/of vis spiesen. Ook is het handig om vis, bijvoorbeeld zalmmoot, met kruiden en andere smaakmakers in een pakketje van aluminiumfolie te laten garen. Een frisse salade doet het ook altijd goed tijdens een barbecue. Ga eens voor een van deze heerlijke salades.

Sauzen

Sauzen kunnen niet ontbreken tijdens een barbecue. Uiteraard zijn de standaard sauzen, zoals mayonnaise en ketchup onmisbaar, maar ook knoflooksaus, barbecuesaus en satésaus zijn populair bij menig barbecue liefhebber. Maak ook eens je eigen saus, of dipsaus om vers stokbrood in te dippen.

Zorg voor verfrissende drankjes

Bij een barbecue horen uiteraard verfrissende drankjes. Maak eens je eigen (witte) sangria of alcoholvrije ice tea of limonade. Zorg dat er voor ieder wat wils is! Deze zelfgemaakte drankjes kun je superleuk serveren in een tapkan. Deze koop je bijvoorbeeld bij HEMA of op teapottery.nl. Je gasten kunnen zo hun eigen drankje tappen; leuk én scheelt jou weer een klusje ;-)

Decoratie en verlichting

Als het wat donkerder wordt zorgen jouw lampjes voor het nodige licht én sfeer! Zet kaarsjes op tafel, koop een leuke lichtslinger, lantaarns of een sfeervolle fakkel, zodat je nog langer kunt genieten van de heerlijke zomeravond. Dek de tafel met een mooi tafelkleed en zorg voor voldoende bestek en glazen. Om de avond extra feestelijk te maken kun je de tuin versieren met lichtgevende lampionnen of slingers.  

Tools

Als echte barbecue koning of koningin kun je niet zonder je tools. Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschap bij de hand hebt, zoals tangen, vleesvorken, spiesen en een kwast. En mocht je bang zijn dat je gasten vergeten wie de chef is; bestel dan je eigen gepersonaliseerde barbecue schort bij Bulbby


Gewoon het leukste blad van Nederland