Dit zegt de wetenschap over een relatie met een tegenpool!

Dit zegt de wetenschap over een relatie met een tegenpool!

Je hoort vaak dat tegenpolen elkaar aantrekken. Zowel op het gebied van scheikunde als in relaties! Toch heeft de wetenschap zo haar twijfels over dat laatste. En dit is waarom!

Zijn jij en je partner echt totaal verschillend? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Volgens de wetenschap is de kans klein dat deze relatie slaagt. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen!

Wetenschapper Clifford N. Lazarus legt het even haarfijn aan ons uit. Hij vergelijkt relaties met vriendschappen. Je kiest je vrienden uit op basis van gedeelde eigenschappen en interesses. De kans is klein dat je het goed kunt vinden met iemand die heel anders naar de wereld kijkt dan jij. Hij zegt dat dit net zo werkt bij relaties.

Hoewel de je persoon dus waarschijnlijk heel aantrekkelijk vindt, is een diepere connectie vormen vaak een stuk lastiger. Toch betekent het niet dat een relatie met een tegenpool totaal geen kans van slagen heeft. Als je goed blijft luisteren naar elkaar en veel praat, kun je een heleboel conflicten voorkomen.

Bron: Psychology Today | Beeld: iStock