100%NL Magazine Volendam

TIPS VAN INSIDER: Hier moet je zijn in Volendam!

Volendam werd door vele beroemde schilders vereeuwigd. Bezongen als de parel van de Zuiderzee. En ja, het is superleuk voor een dagje of weekendje weg! Wij vroegen een insider naar z'n favoriete plekjes, restaurantjes én bezienswaardigheden. En dit zijn ze!

Slapen voor een prikkie

In het Roompot vakantiepark Marinapark geniet je volop van Volendam. Het park ligt op loopafstand van de dijk en is van alle gemakken voorzien. Onder andere bevindt zich er een zwembad, een heerlijk strandje en zit er een supergoed sushi restaurant, genaamd A-Fusion.

Aanbieding

Hoteldeal heeft een super aanbieding. Overnacht 1 of 2 nachten in het Marinapark incl. ontbijtbuffet, gratis WiFi en parkeergelegenheid vanaf slechts € 34,50 p.p. Klik hier voor meer informatie en boek je tripje Volendam! Of kopieer deze link in je browser: https://100pm.hoteldeal.nl/

De bekende dijk

Die is natuurlijk onmisbaar bij een bezoek aan Volendam. Struin langs de gezellige haven vol terrasjes, souvenirwinkeltjes en ga gezellig mensen kijken. Een drankje of lunch op één van de terrassen met prachtig uitzicht is heerlijk! Bijvoorbeeld bij Lotje Wine & Dine (het restaurant van Jan Smit) of Grand Café Restaurant De Dijk.

Palingboeren

Volendam staat natuurlijk bekend om haar paling, dus die moét je natuurlijk geproefd hebben! Bij Paviljoen Smit-Bokkum roken ze die zelf. Mensen vanuit de hele wereld bezoeken het bijbehorende restaurant voor een heerlijke lunch of diner. En op het mooie terras waan je je volledig in het buitenland!

Doolhof

Achter de dijk ligt het Doolhof: nauwe straatjes zonder vastomlijnd patroon. Fantasie hoef je echt niet te hebben om je hier ruim honderd jaar terug in de tijd te wanen.

Cultuur proeven

Een beetje cultuur proeven is natuurlijk onmisbaar, want waaróm is het dorp al zoveel jaar zo bekend? En waarom is het juist het Volendamse kostuum wat wereldwijd afgebeeld wordt wanneer het gaat om ‘Holland’? Je komt erachter in het Volendams Museum! Of verdiep je in de ‘Palingsound’ in het Palingsoundmuseum (bevindt zich boven restaurant Smit-Bokkum).

Op de kiek

Eigenlijk kun je niet een dagje Volendam doen zonder in kostuum op de foto te zijn geweest 😉 In de haven vind je meerdere fotografen waarbij je in het Volendamse kostuum op de foto kunt. Prachtig souvenirtje van jouw bezoek!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hoteldeal.