5 tips voor een avontuurlijke herfstvakantie met de kids!
Delen

5 tips voor een avontuurlijke herfstvakantie met de kids!

Het is herfstvakantie! Een hele week niet naar school betekent voldoende tijd om op Groot Gelders Avontuur te gaan en de leukste uitjes van de Gelderse streken te beleven. Wij geven je tips voor een dagje uit met het gezin!

Kom dieren spotten

In Burgers’ Zoo kan je dieren uit alle landen ontdekken! Je loopt van het ene naar het andere avontuur in een reis door de tijd. Volg in de voetsporen van de dinosaurussen tijdens de speciale familierondleiding in de herfstvakantie.

Mis ook niet de meer dan 300 apen in Apenheul! Grote apen, kleine apen, apen met snorren en apen die heel hard kunnen brullen. En meer dan de helft loopt zomaar los tussen de bezoekers!

Ga op ontdekking in een museum

Ga mee op reis door de geschiedenis in het Nederlands Openluchtmuseum! Ga lekker spelen op het Zaanse plein of neem een kijkje bij de drukker en boerin die aan het werk zijn.  En ben jij een echte avonturier en gek op navigatie en cartografie? Dan is een bezoek aan GeoFort echt wat voor jou! Hier leer je alles over kaarten en navigatie.

Je hoeft niet eens in het vliegtuig te stappen om kennis te maken met verschillende Afrikaanse landen en culturen. In het Afrika Museum in Berg en Dal waan je je in dorpen uit Ghana, Lesotho, Kameroen en Benin. Je komt ogen en oren tekort!

Op avontuur in een attractiepark

Rondtollen in de zweefmolen en razende ritjes in de achtbaan… Wie dol is op pretparken zit goed in de Gelderse streken! Maak een ritje in de achtbaan, spring op de trampoline en zweef door de lucht in Kinderpretpark Julianatoren of Amusementspark Tivoli. Ook leuk voor de allerkleinsten!

Pech met het weer? Ga dan klimmen, springen en glijden in één van de zes enorme speelparadijzen van Monkey Town!

Gluren in een chique kasteel

Bezoek eens een van de vele kastelen, forten en landgoederen die in de Gelderse streken te vinden zijn. Op bijvoorbeeld Slot Loevestein is in de herfstvakantie van alles te doen. Meng zelf de juiste ingrediënten voor buskruit in de Kruittoren of laat de vesting onder water lopen met het waterspel. Voor wie gek is op griezelen organiseert Kasteel Huis Bergh gruwelijk griezelige kasteeltochten. Kun jij het griezelige verhaal tot het einde afluisteren?

Leef je uit!

Een bijzonder dagje uit beleef je in De Spelerij – De Uitvinderij. Daar ontdek je de meest ongewone speeltuin die je ooit hebt gezien en kun je je eigen uitvindingen maken! En wil jij altijd al eens laten zien hoe snel, sterk en handig je bent? Grijp dan je kans bij Wipe-out Kids en bestorm alle obstakels!

© and ™ Endemol Shine USA Inc, Licensed by Endemol Shine Nederland BV.

Kijk voor meer leuke uitjes op geldersestreken.nl

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gelderse streken

Delen