100%NL Magazine Van der Valk

Plannen voor een weekendje weg? Déze geweldige stad mag je niet missen!

Ben jij van plan om binnenkort een heerlijk weekendje weg te boeken? Dan mag je Amersfoort niet missen! Ben je nog nooit in Amersfoort geweest? Zonde! Want er is genoeg te doen, zien en beleven in deze stad in het midden van het land en omstreken. Met als uitvalsbasis: Van der Valk Hotel Amersfoort-A1.

Het prachtige historisch stadcentrum

In 2019 vierde de stad Amersfoort haar 760e verjaardag – vanaf de dag dat zij haar stadsrechten kreeg. Maar Amersfoort als nederzetting bestaat al meer dan 1.000 jaar. En dat zorgt dat er heel wat historische pareltjes te vinden zijn in het centrum, van de pittoreske grachten tot de Sint-Joriskerk en de stadsmuur van anderhalf kilometer lang. Doe een stadstour of ga cultuur snuiven in één van de musea.

Ohja: en naast mooi en oud, is het centrum ook nog eens heel gezellig! Liefhebbers van terrassen en uit eten kunnen hier zeker een weekend vertoeven. Zowel in het centrum, als op het eigen terras van Hotel Amersfoort-A1 of het dakterras van Skybar SIXX – heb je meteen het mooiste uitzicht over de skyline van Amersfoort.

De grote verscheidenheid aan natuurgebieden

Liever buiten het centrum? Genoeg gelegenheid om de natuur in te gaan! In en rond Amersfoort vind je heiden, bossen, stuifzanden, kastelen, landgoederen en nog veel meer om fietsend, varend of wandelend te verkennen. Arkemheen-Eemland, de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en de Gelderse Vallei zijn om de hoek!

Buitenactiviteiten: voor ieder wat wils

Nu we het toch over fietsen, varen en wandelen hebben… ook voor een actief uitje zit goed. Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 heeft verschillende fiets en wandelroutes beschikbaar. Je kunt ook suppen door de grachten, of een bezoek brengen aan het beroemde Dierenpark Amersfoort!

Overnachten in Amersfoort? Dat doe je bij Van der Valk Amersfoort A1!

Hotel Van der Valk Amersfoort-A1 vormt de ideale uitvalsbasis om de omgeving van Amersfoort te verkennen. Gemakkelijk bereikbaar aan de A1 (met gratis parkeren!) kun je comfortabel overnachten. Minder zin om eropuit te gaan? In het hotel zelf is ook genoeg te verkennen, met drie restaurants, een eigen food & fun concept, en koffie- en skybar.

Boek een losse overnachting, of bekijk één van de diverse arrangementen voor een volledig verzorgd verblijf.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Van der Valk